recenze

Pushover

Pushover

Dobrá zpráva pro milovníky logiky – maličký mraveneček se vrací na obrazovky našich monitorů. Od dnešního remaku nečekejte nic nového. To hlavní ale zůstalo - spousta zapeklitých levelů a následná dlouhá doba výtečné zábavy.
Ani tvůrci z Red Rat Software před více jak patnácti léty netušili, jak skvělý a populární titul vlastně stvořili. Dodnes si pamatuji též mé první setkání s Pushoverem. Láska na první pohled! A ty hodiny strávené přemýšlením, kterak tu zatracenou destičku správně přemístit. Pojďme ale těm, co se s touto roztomilou gameskou nikdy nesetkali, říci něco o jejím principu.

Polámal se mraveneček, ví to celá obora. Ano, hlavním hrdinou je opravdu mravenec a to ne ledajaký! Klidně by se mohl stát hrdinou této známé dětské říkanky. Jeho hlavním úkolem je totiž přenášet rozmanité destičky a složit z nich jakési domino (kvádr na konci je přesně určený). Poslední fázi je samotné povalení oněch žlutých předmětů. Pokud se vše zdárně podaří, destičky postupně spadnou a můžete postoupit do dalšího levelu. Už po několika zahřívacích lokacích nastávají opravdu náročné úrovně. Celou situaci vedle časového limitu řádně zkomplikují různě speciální destičky, jež jsou detailně popsány v přiloženém herním manuálu. Setkáte se např. s vybuchující deskou, či s tou, která se rozpadne na dvě samostatné. Dokončit všechny levely je opravdu velká výzva a zvládnou ji jen ti nejlepší.

Škoda, že autoři více nedbali na zpracování. Připomíná spíše kvalitu původního titulu než hry 21. století. Stačilo by trochu oživit barvy a zlepšit rozlišení, ale budiž. U logických her není vzhled to nejpodstatnější. Pokud si chcete užít spoustu zábavy společně s malým inteligentním tvorem, pak určitě stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

oldsoft | 09.12.09 v 11:46

Mně se ta grafika právě proto líbí, že tam nejsou žádné serepetičky a že se téměř pietně drží originálu. To jsem na své první 386 pařil jako blázen:-)

karelik | 08.12.09 v 22:25

Je to vynikající hra a dokonce je o ní už i web: http://www.pushover.cz
To je docela dobrý na takovou starou věc.

Kačer | 23.01.09 v 10:11

Skvělá kalba

vladimir jindra | 17.06.06 v 11:49

Jsem pomalý/1.25/Jak zrychlit zvednutí domina.jeho opuštění po zasazení a hlavně jak rychleji projít vraty?

Lokutus | 15.06.06 v 00:13

Klasika v klasické grafice a v klasické hratelnosti, ale v neklasické délce... tankrát na Amize to bylo kradší...:-)
Mě nikdy Pushover nebral a tak s 80% moc nesouhlasím... asi bych dal 70%...


galerie

Pushover Pushover Pushover

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce