recenze

Present Panic

Present Panic

Logických rychlíků není nikdy dost. Přesně to si asi řekli Holanďané z vývojářského týmu JaJ Productions, když přemýšleli, jakou hru zase vytvoří. Výsledkem je Present Panic. Nejde sice o vyslovený trhák, ale o podařený titul na vyplnění volných chvilek rozhodně ano!
Žádní nepřátelé, hrozba třetí světové války či ekonomická krize na blízkém východě – nic z toho vás v hříčce jménem Present Panic nečeká. Holandští autoři vsadili na dosti odlišnou kartu. Vašim hlavním nepřítelem se tak stane časový limit.

Správně předpokládáte, že budete po čas onoho limitu muset plnit nějaké úkoly. To v tomto případě znamená shromažďování vánočních dárečků. Na herní ploše můžete najít hned několik barevně odlišných balíčků; přičemž vás budou zajímat jejich trojice. Jakmile dáte tři stejné dárečky k sobě, jako mávnutím kouzelného proutku zmizí a vám přibude pár bodíků v kolonce skóre. Háček je v tom, že s dárečky nemůžete pohybovat libovolně. Herní plocha je rozdělena na pole 12 x 12. Vy můžete pohybovat ale pouze s jednou řadou o dvanácti polích – a to buď vertikálně, nebo horizontálně. Vypadá to složitě, opak je však pravdou. Present Panic pochopí i ti nejmenší a i díky nízké obtížnosti si jej může zahrát opravdu každý.

Audiovizuální stránka hratelnosti rozhodně nedělá ostudu. Nejde sice o „ to nejlepší z nejlepších“, ke hře jako takové se však grafika i zvuky dokonale hodí. Verdikt proto není těžké odhadnout: Present Panic je dobrá hra, která si určitě zaslouží být hrána.

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Present Panic Present Panic Present Panic