recenze

Platt! WM Edition

Platt! WM Edition

Člověče nezlob se. Desková hra, kterou jistě hrál každý člověk ve svém útlém dětství. Někoho bavila, jiného štvala. Podle toho, jaký měl zrovna štěstí na hod. Pokud byste měli chuť, můžete si ji nyní zahrát znovu. Počítačovou a fotbalovou.
Pamatujete si na postarší deskovou hru Člověče, nezlob se? Určitě jste ji v útlém dětství hráli! Možná vás moc nebavila, možná trochu frustrovala svým základem v hodu kostkou, každopádně si ji nyní můžete vyzkoušet znovu! V počítačové úpravě, tedy ve velmi pěkné počítačové úpravě! Hlavním motivem je fotbal, jelikož je věnována mistrovství světa v tomto sportu. To znamená, že hrajete za teamy jako je Francie, Brazílie, Německo atp..

Platt! je určen pro více hráčů. V přehledném menu si navolíte, kdo bude hrát jako počítač, kdo bude člověk. Pokud hrajete sám, doporučuji hrát pouze proti jednomu počítačovému oponentovi, jelikož je hra lehounce zpomalená házením kostkou a animacemi postaviček. Ty jsou však velmi pěkné! Pokud se vám podaří hodit tolik, abyste mohli sebrat nepřátelskou postavičku, velmi efektivně ji zašlapáte do země. Všichni ostatní členové vašeho teamu se pak radují., poskakují a smějí se :).

Pokud si nepamatujete základní pravidla, rád připomenu. Máte 4 panáčky. Všichni jsou schovaní v domečku, ze kterého se na trať mohou dostat pouze za předpokladu, že hodíte šestku. Když se vám podaří vylézt, tedy hodit šest, musíte absolvovat dlouho cestu okolo celého hracího pole až do své cílové plošinky. Tam už vás nikdo nemůže ohrozit, ale na trati, pokud někdo skočí na vás, zašlapá vás a vyhodí zpět na start. Vy to samozřejmě můžete udělat také. Při hře více hráčů nastává na poli docela velký zmatek a není výjimkou, že několikrát opakujete. O nervy je konec. Musíte se totiž trefit přesně do počtu kroků do vašeho cíle. Může se stát, že vás nepřítel vyhodí přímo před cílem. No, naštve to :o).

Grafické 3D zpracování je velmi pěkné, doprovázeno kvalitními atmosférickými zvuky mistrovství ve fotbale. Fandění, hymny.. zkrátka.. budete se bavit! Pokud nemáte šanci vytáhnout starou zaprášenou desku, figurky a kostku, doporučuji počítačovou variantu. Po dlouhé době určitě není na škodu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Ivo | 27.08.04 v 11:17

Objevili jsme chybku, když jsme zvolili hru dvou hráčů (za Nizozemí a Brazílii), ale první hráč byl při hře veden pod NĚMECKOU vlajkou (nj, je to holt německá hra, že? :)). Třeba to v novější verzi bylo opraveno, pokud nějaká existuje, jenže na těch výše uvedených stránkách o této hře není zřejmě uvedeno ani ň. :/ Dala by se někde stáhnout novější verze, příp. i s jiným motivem? Dík.

nedo3 | 12.08.04 v 05:20

Proč při nasazení do hry všech 6-ti hráčů již nelze hráci posouvat při vhození č.6


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce