recenze

Planets

Planets

Tetrisu není nikdy dost, zvláště potom, pokud nejde o suchopárný klon, jakých se na netu válí tisíce, ale o alespoň minimálně inovativní hru. Planets přecejen nějaké změny přináší a disponuje i multiplayerem. Zajímá vás víc?
Tetris, tetris a ještě jednou tetris... Alexej Pajitnov v roce 1985 určitě netušil, jak populární a nesmrtelný nápad dostal, když vymyslel Tetris. Padající kostičky dodnes oslovují hráče všeho věku, národnosti, barvy pleti a vzdělání.

Planets jsou variací na známou písničku. Cílem je opět udržet svoje hrací pole, do kterého padají planetky, co nejčistší. Klasické tetrisoidní kostičky jsou ale nahrazeny dvojicemi planetek. Ty můžete postavit během jejich pádu do libovolné vzájemné pozice a pak je stačí už jen umístit do hracího pole. Pokud by jedna z planet měla zůstat "viset", utrhne se a spadne dolů, což celou hru zjednodušuje. Pokud se někde vyskytnou 4 planety jednohu druhu tak, že se dotýkají alespoň jednou hranou (sousedství přes roh není možné), tyto zmizí, jak to známe z klasické verze.

Co dodat? Grafika není ničím zajímavá, ozvučení chybí, takže klady Planets zůstavá jen vnesení invence do zavedených kolejí a možnost hry ve dvou. I tak to ale stojí z avyzkoušení a pokud máte chuť na trochu jinačí Tetris, vyzkoušejte si TetriNET2, který se hraje po internetu až v šesti lidech a má i vlastní ligu. Popřípadě můžu doporučit ještě Gravytris, který zase přináší velmi propracovaný systém gravitace a padání kostiček...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Planets Planets Planets

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce