recenze

Picture Mixture

Picture Mixture

Hrajete si rádi s obrázky? V tom případě je následující gameska určená právě vám. Vašim úkolem bude poskládat obrázek z několika malých kostiček. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Navíc se občas z ničeho nic vynoří nějaká ta překážka. :)
Kvalitních logických her je v dnešní době stále žalostně málo a nové kousky přibývají velice pomalu. Proč tedy nezkusit oživit jeden starší kousek? Po delší době zde máme opět k dispozici jeden remake. Tvůrce Kochonkichi si tentokrát vzal za cíl jednu starší lahůdku Split Personalities a výsledné zpracování stojí opravdu za to. Mojí milou povinností je ale vše pěkně popsat, proto raději zanechme těch zbytečných řečí a pojďme se vrhnout rovnou na věc ;).

Po spuštění se ocitáte v malé aréně, kde si napravo jistě všimnete drobného, zelenými kostkami tvořeného, obrazu. Obraz na zeleném kostičkovém podkladu budete muset za pomocí své šikovnosti složit právě na plochu v již zmiňované aréně. Otázka ale zní, jak na to? Odpověď je ale velmi jednoduchá. V levém horním horu naší malé arény vidíte drobný duhový čtvereček. Ten pro vás bude plnit funkci prostředníka mezí vámi a gameskou. Jistě si také všimnete blikající šipky, jejíž pravá část je červeně ohraničená. No a vašim úkolem je s duhovým čtverečkem zajíždět do této oblasti a neustále vytahovat nové a nové kostičky, tvořící části celého obrázku. Vytažené čtverečky se ovšem po svém vytažení vždy nahrnou na konec protilehlé části arény. Na takto nově vytažený čtvereček musíte se svým „prostředníkem“ najet a zjistit si tak jeho budoucí skutečnou pozici. Tu vidíte na již zmiňovaném zeleném obrázku. Bohužel se čtverečky nedají přesunout na libovolnou pozici jen tak jednoduše, při snaze o přesun se vždy uhnízdí v protilehlé části arény. Musíte proto využít kombinace jiných vytažených obrázků a zkusit pomocí své úvahy všechny čtverečky správně nasměrovat a vytvořit tak celistvý obrázek. Možná vám předchozí slovíčka připadají dosti neohrabaná, ale můžete mi věřit, že v průběhu hry vše bez problému pochopíte. Někdy místo části obrázku vyjede úplně něco jiného, jako například láhev od vína, reklamní předměty či třeba vlajky. Pokud budete dostatečně šikovní, můžete tyto předměty využít ve svůj prospěch. Stačí je umístit na vhodné místo a ostatní části obrázku vesele směrovat dále, na vámi vytipovaná místa.

Nepohodlného předmětu se zbavíte velice jednoduše, stačí k němu přistrčit další přebytečný předmět a rázem máte po starostech. Někdy se na okraji arény otevře kousíček zdi. To se hodí jednak k již zmiňované likvidaci přebytečných předmětů, ale i k likvidaci nepohodlně umístěných obrázků. Nejvíce ale tuto vymoženost využijete k likvidaci výbušniny. Ta se totiž čas od času objeví vytažením a vy máte několik málo sekund na zbavení se této překážky. Nebudete-li dostatečně rychlí, bohužel ztratíte jeden ze tří životů. Velkou překážkou je také časový limit. Ten je znázorněn v dolní části obrazovky v podobě proužku a vy musíte samozřejmě stihnout složit obrázek dříve, než tento proužek dojde do své červené zóny. Budete-li šikovní, odměnou vám bude zisk několika bonusů a samozřejmě se podíváte do dalšího levelu. V opačném případě ale ztrácíte svůj drahocenný život. Nic tak strašného se ale neděje. O život sice přijdete, ale čas se začne odpočítávat od začátku, což je jistě dobrá zpráva. Technické zpracování je na hodně vysoké úrovni, vizuální stránka je vyvedena velice zdařile a vše běží naprosto plynule. Zvuky jsou rovněž na slušné úrovni, škoda jen, že hudba „zdobí“ jen hlavní menu a v průběhu hry není k dispozici. Ovládání je pouze pomocí klávesnice.

Mám-li vše shrnout, tak vězte, že zde máme opravdu velmi zdařilou logickou gamesu, která mě hodně nadchla. Zpočátku jistě nesedne úplně každému, ale podaří-li se vám systém jednou prokouknout, od gamesky se pak už neodtrhnete, to mi můžete věřit ;)…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

M | 24.12.04 v 15:03

už dlouho jsem sháněl hru podobnou Splitting Image. A tak díky tomuto serveru si právě dávám jeden z dárečků pod štědrovečerní stromeček. Hezké vánoční svátky. M

Artman | 26.11.04 v 17:26

Ovladání je velice jednoduché, kurzorovýma šipkama můžete pohybovat duhovým čtverečkem a dále budete potřebovat mezerník.

S duhovým čtverečkem si budete muset zajet do levé horní části hracího pole (je tam taková šipka, která se pak rozbliká). Poté stiskněte mezerník a takto vám vždy vyjedou nové částečky obrázku.

Poté už stačí přesunout duhový čtvereček na danou část obrázku a v kombinaci určité kurzorové klávesy společně s mezerníkem naviolit potřebný směr, dke se vaše obrázky přesunou.

Hodně štěstí ;)

caccadu | 24.11.04 v 21:31

Nějak nepobírám to ovládání? Byl by někdo od té dobroty a vysvětlil mi to? Nastotisíckrát děkuji...

LnicJ | 24.11.04 v 18:32

Nevim, jestli je tohle to správné místo, kde nabízet své sexuální služby ;-)

kamila | 24.11.04 v 15:11

čau kluci neněli jsete už delší dobu holku tak napiš na číslo 726363196 tak neváhej a piš


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce