recenze

Pazoo 1

Pazoo 1

Jestliže rádi ve svém volném čase řešíte logické problémy, pak nad Pazoo vaše srdce zaplesá. A vy ostatní pochopíte, že není nic krásnějšího, než vyřešit logickou úlohu!
Těžko říct, jakým kouzlem se to děje, ale v poslední době se mi neobvykle často poštěstí stáhnout si logickou hru. Věřím, že již nikdo nežije v bludu, že logická rovná se špatná, ale tomu jsem se již věnoval v některém ze svých dřívějších článků. Omezím se proto dnes na to, že Pazoo 1 je prvním dílem poměrně rozsáhlé série hříček, které se, alespoň podle svého prvního zástupce, zdají být velmi povedené.

Přistupme tedy rovnou k Pazoo. Jaké má evropský hráč první dojmy, když si jej zapne? Musím říct, že alespoň u mě byly rozpačité. Vše je totiž v japonštině, žádný ovládací prvek není vyveden v latince, takže ani nevíte, na co klikáte. Co ale člověka zarazí, že během toho proklikávání se různými obrazovkami, než si hru spustíte, se kurzor myši mění v anglická slovíčka „wait“ a „click,“ což navozuje otázku, zda by pro autory bylo skutečně tak těžké vytvořit i anglickou mutaci svého dílka. Ale nechme lamentování na jazyk, nakonec stejně dojde člověk k tomu, že to je to poslední, co by mu na Pazoo mohlo vadit. Stačí kliknout na první položku a dostanete se ihned k prvnímu úkolu. Ocitáte se opět v podobném bludišti, jaké znáte ze Sokobana (například Soko), v němž jsou nyní umístěny různobarevné barely. V pozdějších misích k nim ještě přibývají další objekty, jako jsou třeba bomby, ale to nyní nechme stranou. Hlavní je, že setkání dvou barelů dle určitého klíče vyvolá výbuch. Vaším úkolem je objevit dveře vedoucí do dalšího kola a klíč k nim. Nejdříve k tomu nebude příliš přemýšlení třeba, ale ve chvíli, kdy se klíč a dveře schovají pod balvany, budete muset přemýšlet jak a co odpálit a hlavně kterak se k řešení dostat, abyste si nezatarasili cestu. Čili jde o problémy velmi sokobanské.

Obtížnost stoupá jen pozvolna, ale na druhou stranu má hra spád a neunudí vás zbytečnými zákysy. Domnívám se, že pro zkušené logiky to bude do patnáctého kola jen brnkačka, a to pro ně asi nebude, vzhledem k faktu, že v Pazoo 1 je připraveno celkem 21 kol, tristní pocit. Ale pro nás, obyčejné hráče, je to dobré. Mimochodem, velmi snadno si můžete navolit, v jakém kole chcete začínat, stačí v úvodním menu zvolit třetí položku. Hříčka je to docela zábavná a při dohrání každé mise už se budete těšit, co vás čeká v další. Nudit se určitě nebudete. Pokud se vám něco nepovede, můžete se o jeden krok vrátit, přičemž ale ztratíte 100 bodíků ze svého konta. Body se počítají podle toho, jak dobře se vám povede dokončit úkol; odpočet vás také čeká za každý krok.

Zpracování je dobré. Jako ve škole, kde dobrý znamená za tři. Grafika je přehledná, výbuchy jsou zde také, ale o to nejde. Nicméně, působí mile a vkusně. Děsná je doprovodná melodie, která se neustále opakuje a jistě vás donutí velmi záhy si reproduktory vypnout. Co se dá dělat, nikdo není dokonalý, ale tahle jemně inteligentní gamesa by neměla váš harddisk minout, pokud jste alespoň malými příznivci přemýšlení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Pazoo 1 Pazoo 1 Pazoo 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce