recenze

Pasqil

Pasqil

Milovníci a příznivci společenských deskových her, těšte se. Toto není ledajaký softwarový produkt, tohle je česká konverze oblíbené dámy na obrazovky počítačů a můžete si zahrát jak normální dámu, tak dámu žravou. To vše s řadou možností. Proto už více neotálejte a rovnou to celé stahujte.
Potěšil mě i překvapil fakt, že tato česká gameska ještě na FG není a že ji tedy mohu zrecenzovat právě já. Nebyla zde dosud snad shodou okolností či se na ní zapomnělo a nebo prostě není tato hra příliš známá. Ať tak či onak, odedneška i tato gameska bude k mání na FG. Pojďme se tedy na ní společně podívat.
Hra Pasqil jest počítačovým remakem či konverzí, chcete-li, známé a oblíbené deskové hry dáma na obrazovky našich kovových miláčků - počítačů.
Ačkoliv hra běží v operačním systému MS-Dos, řekněme v polo-textovém režimu využívající zřejmě vlastní ASCII sadu, nejedná se o žádný brakový produkt. Vše se ovládá myší, hra vám počítá čas na tah, umožňuje hru člověk vs. člověk nebo PC vs. člověk, je tu volba vrácení tahů, přehrávání tahů či možnost otočit strany. Kromě toho hra také nabízí dva typy hry - buď normální nebo žravou dámu.
Prostě a jednoduše, je to kvalitní softwarový produkt, který jistě potěší všechny milovníky deskových strategických společenských her, jimž nevadí si zahrát jejich oblíbené hry také proti PC nebo aspoň na PC, ...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 15.07.17 v 22:04

ajaj tak tohle mi nejde neumím to hrát

MUDr. Mstibor Háborů | 25.11.08 v 00:29

Tohle je vynikající program, jehož vzhled je lehce inspirován staršími verzemi šachového programu Fritz (verze 3 nebo 4). Od stejného autora existují ještě výborné piškvorky v podobném stylu. Hrají velmi silně.


galerie

Pasqil Pasqil Pasqil

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce