recenze

Pálí nám to?

Pálí nám to?

Název hry jasně napovídá, že půjde o další verzi známé televizní hry, kterou si díky týmu Metlock Games můžete vyzkoušet na vašem počítači. Tentokrát se však více přiblížíte televiznímu originálu a hlavně budete mít dost otázek.
Nějaký čas po uvedení televizního pořadu „Pálí vám to?“ se na internetu objevila první verze počítačové simulace této soutěže. Nesla stejný název, tedy Pálí vám to?, ale příliš se se svým vzorem spojovat nedala. Řešena byla určitě originálně, ale když už chceme věrný simulátor, tak proč by se měl tolik odlišovat od originálu? Spokojenost určitě nebyla, takže po čase tým Frozen Factory vydal druhý díl s názvem Pálí ti to 2?. Ale jako by se z chyb u předchozích her příliš nepoučili, takže jsme hru také brzy odložili. Dnešní verze je pro ně určitě výzvou, neboť ji má na svědomí neznámý tým Metlock Games, který svou hru dostal určitě na vyšší úroveň.

Hned pro začátek uvedu, že se autor hry poučil z chyb u všech podobných her, kde se hádají slova apod. a udělal velikou slovní zásobu. Smiřte se tedy s tím, že se vám nepodaří vyhrávat tím stylem, že budete znát všechny otázky, co má hra k dispozici :). Stejně jako v televizní hře musíte prokázat bystrost, logiku a rychlost. Pak můžete uvažovat o vítězství. Není třeba nějak podrobně rozebírat princip hry. Hraje se takřka totožně jako v televizi (samozřejmě si hlasitě neříkáte o nápovědu :). Tedy podle nápovědy hádáte slova, čím méně písmen doplníte pomocí nápovědy, tím vyšší bude výhra. Hraje se také na čas, za který byste měli stihnout uhádnout všechna slova. Vítěz pak hraje finále stejně jako na TV Nova.

Hrát můžete buď sám, nebo se třemi spoluhráči. Nápovědu získáte stisknutím šipky vpravo a hádáte po stisknutí šipky nahoru. Na uhádnutí slova máte několik sekund, za kterých byste to s přehledem měli stihnout bez překlepu, který by vás mohl stát peníze. Hádanky jsou nápadité, někdy lehce humorné a tak trochu se i dají ztotožnit s televizními. Moderátor soutěže už tolik totožný není a ani jeho chování není někdy příliš „televizní“, ale nijak důležitou roli to ve hře nehraje.

Zásoba slov je obrovská, hrát se dá ve třech, stejně jako v televizi. Co víc si přát? Na freeware hru je to celkem kvalita a věřím, že fanoušci těchto televizních logických her si přijdou na své a nějakou dobu u ní stráví. Když se to tak vezme s trochou nadsázky, tak se dá hra považovat jako malá zkouška toho, co vás čeká v televizi. I když tam hraje velkou roli tréma a hlavně se hraje o slušné peníze. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

espet | 13.09.05 v 10:39

že tieto príspevky píšu hlúpi ľudia. ja im verím, preto to ani nasťahujem.

Václav Kudrna | 09.07.05 v 19:35

Hra by nebyla špatná, ale často se opakují otázky, zřejmě jich je v databázi málo a několikrát se nám stalo, že ten, kdo měl nejvíce bodů, nevyhrál, vyhrál ten, kdo měl nejméně a body se mu ani neznásobily dvěma.

Andělka | 19.02.05 v 14:00

Ten kdo tuto hru vymýšlel musel doopravdy hodněkrát chybět ve škole zrovna na ČEŠTINU.
Nejen že tam jsou pravopisné chyby, ale dokonce tam chybí i některá písmena.

VcheaterV | 08.02.05 v 18:40

Že tam jsou pravopisný chyby nevadí, hlavně je to skvělá hra zadarmo. Všem doporučuji!!!

Petruška.s | 25.01.05 v 18:50

pálí vámto je skvělá hra že?

Nicky | 23.01.05 v 17:39

Sakra nejde mi to stáhnout, vždycky se stáhne jenom kousek a hotovo.......Nevite co s tim???

Tyr | 23.01.05 v 16:42

Mohu potvrdit, zvlášť u poslední otázky to dost naštve. A po takovéto zkušenosti intuice radí - je to brak, vymazat. A je to!

mirka | 23.01.05 v 01:29

Autorovi hry bych ráda vzkázala, že i při tvorbě PC her je znalost českého jazyka nutná. Ve hře jsou pravopisné chyby, což znamená, že my, kteří pravopis ovládáme, ve hře prohráváme a tudíž nás nebaví a už do koše letí. Zdravím


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce