recenze

Package

Package

Máte chuť lehce potrápit svůj mozek logickým rychlíkem? Pak je dnešní gameska přímo pro vás. Dokážete přesně rozmístit padající čtverce a obdélníky, aby co nejrychleji zmizely? Není to zrovna jednoduché, ale velice zábavné..
Již téměř dvacet let uplynulo od doby, kdy ruský vývojář Alexey Pazhitnov vymyslel první Tetris. Ani v nejlepším snu si snad nepomyslel, že by tak jednoduchý a neotřelý princip mohl oslovit milióny lidí po celém světě. A stalo se. Legendární Tetris se dočkal snad tisíců nejrůznějších kopií. Některé se však také pokoušely o jakousi invenci. Obohatit základní jednoduchý princip o něco jiného. Právě takový je dnešní titul nazvaný Package, který je od vývojáře až z dalekého Japonska.

Princip je v podstatě jednoduchý. Shora padají kostičky, které mají tvar obdélníku či čtverce. Vaším úkolem je obrazce šikovně poskládat tak, aby zmizely. Každý je rozdělen na několik různě barevných trojúhelníků. Pokud jej spojíte s částí jiného již dříve položeného obrazce stejné barvy, útvar se přemění, či přímo zmizí. Strany se musí jen dotýkat, nezáleží na tom zda vertikálně či horizontálně. Některé kostky jsou však ohraničeny zlatým pruhem. Pak vám nic nepomůže. Takový obrazec můžete jen vhodně umístit. Nic se s ním totiž nestane. Občas ale přijde speciální kostka, či spíše bomba, kterou je důležité dobře umístit. Pokud ji položíte na okraj jakéhokoli obrazce, zmizí všechny části stejné barvy na celé obrazovce. Speciální bombu lze také umístit na okraj obrazovky. Díky tomu se všechny zlatě ohraničené kostky přemění na normální. Za vše jste samozřejmě odměňováni body.

Postupně se také zvyšuje obtížnost (rychlost padání kostiček). Vše je vidět na ukazatelích. Přestože je obsažena tabulka nejlepších výkonů, hrát na nejvyšší score není nejzábavnější. Druhou a podle mého názoru dalece zajímavější možností je duel s protihráčem. Ideální je pozvat na hru kamaráda. Umělá inteligence počítače ale také není k zahození. Princip souboje je jednoduchý. Hrajete jako v single playeru, jen s tím rozdílem, že za vaše zmizelé kostky se začnou sypat další na soupeřovu stranu, kde zajisté způsobí nepříjemný humbuk. Soupeř s nimi totiž nemůže pohybovat. Hra končí, pokud kostky dostoupají až nahoru. Všechno je prosté a jednoduše pochopitelné.

Po vizuální stránce je Package titul, který rozhodně neurazí. Grafika je příjemná, pěkně se na ni kouká. Vše je hezky barevné, ale zároveň přehledné. Využít můžete dokonce dvě možnosti uspořádání obrazovky. Přítomen je také hudební doprovod. Ten však stejně jako zvuky z průměru bohužel nevybočuje. Velkým plusem dnes recenzované gamesky je velikost archivu, která je opravdu zanedbatelná (0.3 MB). Stahovat tedy může opravdu každý. Pokud jste milovníkem všelijakých logických rychlíků, pak neváhejte ani vteřinu. Package je titul, který vás svojí hratelností a zábavou může oslovit na delší dobu!

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

61 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

vanik | 08.02.05 v 10:48

Ahoj! Nejde mi to rozbalit. :-)

Alnagon | 05.02.05 v 22:45

nefunguje


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce