recenze

Orbita

Orbita

Orbita je jednou z her, které nespoléhají ani tak na vaše hbité hbité prstíky jako na chytrost a "čtení hry". Ve skutečnosti ale zabaví skoro všechy lidi, ať už jsou jakéhokoliv věku či pohlaví. Tak schválně; jak dlouho poplachtíte vesmírem, než vás pohltí gravitace planet?
Oč tedy přesně Orbitě jde? Vaším úkolem je zvolit výchozí pozici a rychlost pro kometu v poli planet tak, aby se co nejdéle držela na nekolizním kurzu. Po startu komety je odpočítáván čas, což je znázorněno na spodní stupnici. Modrý pruh označuje čas, po který je nutné ochránit planety před nárazem komety. Po uplynutí tohoto času začne ubývat druhá stupnice, kdy získáváte za uplynulý čas skóre. Čím déle udržíte kometu před nárazem, tím více bodů získáte. To je navíc násobeno číslem úrovně, což znamená čím vyšší úroveň, tím více bodů.

Hra má 25 úrovní, po kterých hra končí. Dosáhnout této úrovně je ale velice složité a vyžaduje dlouhý trénink. Největší borci se potom můžou zapsat do výsledkové databáze na homepage hry.

Obecně nemám na tuto českou rychlovku co bych jí vytknul, hra ve svém směru opravdu brilantně plní svůj účel. Nemá bugy, nemá škaredou grafiku... Dá se říct, že jejím stažením nešlápnete vedle. A kdybyste náhodou měli neodbytný pocit, že jste vedle šlápli, jako alternativu vám můžu nabídnout třeba odlišný, ale stejně výborný, ba možná ještě více propečený Gemstorm. Přeji veselé taktizování...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Lokutus74 | 04.08.06 v 12:23

Super! Zatím jsem se uhnízdil na 12 místě... a půjdu výš!!!


galerie

Orbita Orbita Orbita

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce