recenze

Ocean Quest (GameTop)

Ocean Quest (GameTop)

Výjimečný mix logické a trochu akční hry s nádhernou grafikou z podmořského prostředí a budoucnosti od EleFun Games a GameTop. Klon známé a populární Zumy. Vašim úkolem bude zachránit oceán, vyčistit ho od znečištění pomocí malé ponorky, která bude ostřelovat řady kuliček a postupně je eliminovat.
Na začátku vás uvítá krásně graficky provedené menu. Doporučuji hned v Options změnit rozlišení, zadat jméno a začít hrát, protože to, co vás čeká, vás stoprocentně chytne.

Rozprostře se před vámi mapa, kde jsou označena místa, která reprezentují jednotlivé levely. Je jich celkem 50, aktuální je označen vodním vírem. Herní princip je vcelku jednoduchý, v každém levelu ovládáte ponorku, která střílí barevné kuličky. Vašim úkolem je ostřelovat přijíždějící řadu kuliček tak, aby vznikaly skupiny aspoň třech stejné barvy, které poté prasknou, zmizí a přibudou za ně body. Řada je neustále tlačena po dráze a nesmí být dotlačena do konečného bodu. Musíte být dost rychlí, neboť po určitém čase přibývají řady další. Ostřelování navíc významně ztěžuje prostředí levelu, protože se kuličky přibližují, vzdalují, zajíždí pod zem, nad zem nebo si navzájem překáží, takže musíte taktizovat a mít postřeh. Vlevo nahoře se zobrazuje procentní stav, kolik kuliček jste již eliminovali a věřte, že při zvukovém znamení, které oznamuje 100%, si v těžších levelech opravdu oddechnete.

Pokud se vám podaří odstřelit skupinu kuliček a jejím zmizením vznikne další, vytvořili jste combo, které je také kladně hodnoceno a může Vám zajistit couvnutí celé řady kuliček nebo dokonce velmi užitečný bonus (musíte ho ponorkou zachytit). Ten může zajistit také couvnutí celé řady nebo její pozastavení, přivolání bomby, či větrného víru, zobrazit zaměřovač apod. Bonusy dokáží zvrátit zcela ztracenou hru a ve vyšších levelech jsou nepostradatelné.

Celá hra mě totálně nadchla a po jejím nainstalování jsem ji dohrál na jeden zátah. Byla to prostě výzva. Jediné, co mi kazilo dojem, byla chybka na konci hry, kdy se mi několikrát neotevřel další level. Lze to vyřešit změnou souboru Settings.xml umístěného v Documents and Settings\USER\Local Settings\Data Aplikací\EleFun Games\SSS2\ , kde u svého profilu změníte hodnotu Level="x" na požadované číslo. Další nepříjemná věc je, když vám teče do bot a řada se blíží ke koncovému bodu. To ztmavne prostředí a kulička, kterou máte vystřelit, se změní na poslední v řadě. A to i v tom případě, že už jste ji vystřelili. To je nepříjemné a několikrát mi to prohrálo hru. Ale jinak rozhodně hru doporučuji!

stáhnout hru
karelik

autor
/ karelik

Skóre

92 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Ocean Quest (GameTop) Ocean Quest (GameTop) Ocean Quest (GameTop) Ocean Quest (GameTop) Ocean Quest (GameTop)

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce