recenze

Nuclear Age

Nuclear Age

Máte rádi hry, které vás nejen pobaví, ale i protáhnou líné mozkové závity? Pak je tady pro vás Nuclear Age, jeden z mála úspěšných remaků (hodně) staré klasiky Stone Age, která v dobách své největší slávy dostala do úzkých nejednoho promovaného inženýra. Rozhodně vyzkoušejte.

Jak už to bývá, základní cíl Stone Age, potažmo dnešního Nuclear Age byl jednoduchý: dokodrcat se prostě z jedněch dveří do druhých. Jenže! Pak někoho napadlo osladit (resp. opepřit) jednotlivá políčka přísnou hierarchií pravidel, takže se i opticky jednoduché komnaty proměnily v peklo. Pokud tedy vám a vaší hlavince ono zmiňované peklo nevadí, rozhodně ten titul berte, protože ukrajinští PlainX Games odvedli vysoce nadprůměrnou "remejkovací" práci. Tentokrát rovněž neuděláte špatně, přečtete-li si před hraním nápovědu, protože by se vám dost dobře mohlo stát, že na tamto či tamto políčko nadáváte zcela neprávem.

Audiovizuální stránka Nukleárního Věku má celkem styl, přestože by žádné technologicko-umělecké rekordy už dávno netrhala. Od toho jsou tu taky jiné tituly.

Přes svůj vyhraněný žánr je Nuclear Age hrou vhodnou pro všechny věkové i žánrové skupiny, které se nebojí za PC aktivovat pár mozkových buněk. Jako alternativu vám potom můžu nabídnout lehce exotický Narbacular Drop nebo české Becher Zenji. Sice nejsou na dnešní hru moc podobné, ale palici si u nich protáhnete stejně tak...

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

77 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Nuclear Age Nuclear Age Nuclear Age Nuclear Age Nuclear Age

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce