recenze

NotTetris

NotTetris

Můžete se za hlavu chytat, můžete si nehty kousat... Nic ale neuděláte s tím, že je Tetris i po letech od svého vydání velmi populární a vývojáři po jeho tématu rádi sáhnou. Bytesmasher to dokazují se svým NotTetrisem.
Přes zápor v názvu je NotTetris další z řady předělávek klasického logického rychlíku. Přece se ale v něčem liší. Vývojáři razantním způsobem zvedli obtížnost a lehce pozměnili princip. Zda je to ku prospěchu věci, či právě naopak, se vám pokusí napovědět následující řádky.

Nemám rád nezodpovězené otázky, a tak vám raději hned prozradím, že to hratelnosti jednoznačně prospívá. Původní „čtyřkostičky“ totiž nyní nahrazují „pětkostičky“. To znamená, že se rozšířila řada tvarů, jež musíte otáčet a ukládat do řad tak, aby tvořily jednotný celek. Pokud jste nezvládali ani původní Tetris, můžete rovnou na hlavní mód NotTetris zapomenout. Pro porovnání si třeba vyzkoušejte jeden z režimů, který hra rovněž obsahuje; nabízí totiž přesně to, co původní Tetris. Na své si tak přijdou jak příznivci „lehčí“ klasiky, tak hledači něčeho nového, kteří však musejí počítat s tím, že se tentokrát pořádně zapotí.

Co hru vysloveně sráží do kolen, je audiovizuální zpracování. Stereotypní skládání kostiček si vyžaduje atraktivní melodie, které by činily hraní zábavnějším, ovšem není tomu tak. Stejně je na tom grafika, která doplácí na malou škálu použitých barev a nepříliš výrazné zpracování. Kouzlo původního Tetrisu však zůstalo zachováno, dokonce bylo ještě obohaceno o nové kostky. A to stojí za pokus, ne?

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

NotTetris NotTetris NotTetris

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce