recenze

NightSparks

NightSparks

NightSparks je hra, která se svým zaměřením hodí na Silvestrovké, či podobné slavnostní večery. Jde totiž o ohňostroje! Všichni pyromani si budou jistě libovat.
Určitě už to cítíte ve vzduchu. Hned, jakmile se za Štědrým dnem 2002 nemilosrdně uzavřely brány času, velká většina lidí, kteří netrpělivě očekávali Vánoce, svou netrpělivost přenesli na Silvestra. Někteří z nich na skvělou televizní zábavu toho dne, jiní na alkoholické radovánky a ostatní na různé ohňostroje. A právě takové ohňostroje se nám dnes podívají i do počítačů v podobě těžce logické hry…

Vžijete se do role učně nějakého pyrotechnického mistra a váš úkol bude znít velmi jednoduše, zopakovat po mistrovi ohňostroj. To zopakování spočívá v tom, že vypálíte stejně barevné rakety do vzduchu jako on. Chá, a co na tom jako má být, řeknete si. Jenže po prvních pěti, šesti výstřelech vás úsměv na rtech přejde. Až se začnou barvy kombinovat, přehazovat a bude jich stále přibývat, zjistí se zcela přesně, jaká je vaše schopnost okamžité paměti. V praxi to tedy vypadá tak, že první kolo je raketa jediné barvy. Myslím, že tohle by měl zvládnout každý, a pokud se najde někdo, kdo by to nezvládl, ať velmi silně uvažuje o návštěvě lékaře, věřte mi, už to je docela vážné. Dále na řadu přichází barvy dvě, tři, čtyři, pak jich je víc a pořadí se začne míchat, až to jde tak daleko, podle toho, jakou jste si navolili obtížnost.

Rozdíl mezi nejlehčí a nejtěžší je skutečně znatelný, zvláště pak vzhledem k tomu, že se už nemíchají jen barvy, ale míchají se i druhy raket. Pokud se vám stane, že si ten sled nezapamatujete, můžete si jej nechat nejvýše třikrát zopakovat. NightSparks se odehrává v jediném okně a vše, co k samotné hře potřebujete je výkonná paměť a myš, poněvadž jen jí se provádí volba oněch barevných raket. Mám-li nyní pohovořit trochu o technickém zpracování, bude se toto jevit v příznivějších barvách, než tomu u mě bývá smutným zvykem. Grafika NightSparks je docela povedená, jde sice jen o vystřelení rakety a poté sledovaní barevného deště, ale provedeno je to pěkně. A právě to vystřelení a rozprsknutí rakety doprovází i tomu charakteristické zvuky, takže nevidím důvod, proč hru nepochválit i za zpracování.

Co nám z toho vychází? Velmi povedená hra, s velmi originálním námětem, která by se určitě mohla chytit i u na vašich počítačích. Tedy, samozřejmě, jen v případě, že nepatříte do skupiny lidí, kteří neradi přemýšlejí…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Herusko | 03.01.03 v 14:14

fajnova mazba jako!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce