recenze

Mlýn

Mlýn

Předělávka oblíbené stolní společenské hry známé jako "mlýn" vám umožní vyzkoušet své přemýšlecí a strategické schopnosti proti svému živému soupeři, kterého máte někde poblíž, tak proti svému CPU. Kdo bude lepší?
Když se mi pod ruce dostala tato hra, chvilku jsem zvažoval, zda hru hodit mezi nášup nebo mezi klasické recenze. Jelikož ale kvality této gamesky byly větší než u běžných her, byla českého původu a navíc tato gameska simulovala stolní hru, která tak často na počítačích k vidění není, rozhodl jsem se na ní napsat regulérní recenzi. Fakt, že ji čtete jest důkazem toho, že jsem ji nakonec i dokončil.
Jak název hry napovídá, gameska simuluje známou společenskou stolní hru pro dva hráče nazvanou „mlýn“. Myslím si, že pravidla hry známé jako "mlýn" jsou všeobecně známé, ale pro jistotu je ještě jednou zmíním tak, jak jsou uvedeny v pravidlech mnou zde recenzovaného programu, jen vynechám některé detaily.
Samotná hra je vlastně rozdělena na dvě části. V první části hry hráči kladou střídavě po jednom kameni na volné body. Poté, co umístí všechny své kameny, posunují vždy jeden kámen na sousední volný bod. Zbývají-li hráči poslední tři kameny, může místo přesunu přenést kámen na libovolný volný bod.
V druhé části - tedy v průběhu hry se hráči snaží seřadit tři své kameny na jediné svislé nebo vodorovné linii. Takové trojici se říká mlýn. Komu se podaří sestavit mlýn, odebere soupeři z desky jeden jeho kámen. Hra končí porážkou hráče, kterému zbudou jen dva kameny a není tedy schopen utvořit mlýn.
Kdo má rád deskové hry, u nichž je nutné přemýšlet, jistě českou gamesku Mlýn od šikovného autora jménem Martin Doležal, ocení. Zkuste ji, umožňuje jak hru člověk x člověk, tak počítač x počítač - ale samozřejmě také člověk versus počítač.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

PavelH

PavelH | 09.05.20 v 09:01

Dobrá hra


galerie

Mlýn Mlýn Mlýn

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce