recenze

Mini Master Mind

Mini Master Mind

Znáte stolní hru známou pod názvem Logik? Tak právě takového logika tu pro vás mám. Sice se skrývá pod názvem Mini Master Mind, ale jde o ryze české dílko. I když jde o logiku, v tom pravém slova smyslu, máme tu i o věrohodnou simulaci stolní hry.
Taková ta známá dětská logická stolní hra, co může hrát celá rodina, zvaná Logik; je tu. No vlastně tu není, je tu jen její počítačová česká předělávka zvaná Mini Master Mind. Autor se také snažil o věrohodné napodobení stolní hry, takže tu nemáme jen remake, ale máme tu vlastně i simulaci stolní hry. Napřed se zeptám: „Kdo tuto logickou hru nezná, kdo ji nikdy alespoň v dětství nehrál?“ Určitě se tu někdo takový objeví, takže v následující recenzi nevynechám ani herní pravidla…

A rovnou těmi pravidly a radami začneme. Po rozjetí tohoto titulu před sebou uvidíš herní desku se šesti řadami pravidelných otvorů. Každá řada obsahuje čtyři otvory, do kterých musíš skládat (z pravé části hry – ze zásobníku) barevné kolíčky, které přetahuješ pomocí myši. Ale pozor na bílé a černé kolíky, ty jsou totiž určeny pro protihráče, ty uchopit nejdou. Tvým úkolem je uhodnout správnou kombinaci všech čtyř barev; kombinaci, kterou ti protihráč (počítač) na začátku hry náhodně určil. V úplně levé části hry ti po každém kole protihráč zhodnotí tvoje hádání. Černé označení znamená správnou barvu na správném místě a bílé znamená správnou barvu na špatném místě; pořadí kolíků v hodnocení nemusí odpovídat pořadí hodnocených kolíků. K hádání máš k dispozici šest barev, žádná barva se v hádané konfiguraci nikdy neopakuje dvakrát. Jedním kliknutím do řádku určeného na hodnocení se ukončuje kolo, nebo chceš-li řádek; dvojitým poklikem se vzdáš a zobrazíš si tajnou (hádanou) kombinaci barev. Ale s tímto klikáním pozor, tady se občas objevují bugy. Třeba takové, že se hra ukončí, ale tajná konfigurace se nezobrazí; to se dá většinou napravit třeba tak, že na to místo poklikáš (nebo jen klikneš) znovu, ale tentokrát s nabraným kolíčkem. Je celkem pochopitelné, že když nestihneš hledanou kombinaci uhodnout během šesti kol (šesti řádků) nebo pokud se vzdáš, znamená to prohru. A to je z pravidel a z různých zásad ke správnému hraní asi tak všechno.

A tímto bylo řečeno vlastně úplně vše. Zbývá jen podotknout, že až na pár menších nedostatků je dílko celkem vydařené. Zajímavý je i prvek s tím křížkem v pravém horním rohu, neznamená úplné ukončení programu, jak by se mohlo zdát. Ale možnost ukončení rozehrané hry a rozjetí nové, nebo opravdu to úplné ukončení celé hry; záleží na tom, co si po stisknutí tohoto „záhadného“ křížku vybereš. Přeji dobrou zábavu. :)

stáhnout hru
JiGr

autor
/ JiGr

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Mini Master Mind Mini Master Mind Mini Master Mind Mini Master Mind

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce