recenze

Megane 3

Megane 3

Pomozte sympatickým děvčatům a doveďte je přes strastiplnou cestu do cíle. To ale nebude jednoduché, protože v cestě stojí spousta překážek, proto si musíte počínat velmi rychle a hlavně přesně. Dobrodružství plné nevšedních zážitků čeká jen na vás...
Kvalita japonských her je v poslední době na velmi slušné úrovni a nepochybuji, že se to někdy změní. V poslední době nás Japonci překvapili graficky přenádhernou Cloudphobií, zábavným Kutar Athletic, či velmi dobře hratelným BONG. Megane 3 není prototypem nového vozu od jisté automobilky, jak by si možná někteří přáli, ale velmi zdařilou logickou hrou, která rozhodně má co nabídnout ;o).

V celkově sedmdesáti úrovních, které hra nabízí, máte velmi jednoduchý úkol - musíte dopravit jedno ze tří děvčat do cíle. Ještě, než se spustí samotný level, vás čeká krátké „instruktážní“ video, kde se vždy dozvíte o základních prvcích hry. V samotném levelu už vše záleží jen na vás. Poloslepá dívka (ztratila brýle) se v každé úrovni pohybuje po předem vytyčené trase, která ale bohužel k cíli nikdy nevede. Čas od času narazí dívka na překážku, spadne na ostny nebo se střetne s nepřítelem. Naštěstí jsou v každém levelu šikovné pomůcky, které dokáží dívce změní směr a vhodným ukládáním těchto pomůcek ji také dovést do cíle. Vždy si ale musíte pospíšit, protože dívkam dochází energie. Tu si lze sice doplnit chutnými japonskými pokrmy, které se ale bohužel v úrovních tak často nevyskytují. Z počátku máte přístupných pouze patnáct úrovní. Po úspěšném dohrání těchto úrovní se odemkne zbytek.

Jak jsem zmiňoval, dívkám neustále hrozí smrtelné nebezpečí. Mohou spadnout do otvoru s vodou, narazit na nebezpečné ostny a samozřejmě na nepřátele, jejiž řady tvoří na první pohled sympatické pandy. Jestli máte k dispozici bomby, můžete je zkusit „bombardovat“, jinak jim můžete do cesty hodit banán (což je zpomalí ) nebo pomoci dalších pomůcek jim můžete změnit jejich trasu. Někdy se musíte také dostat na nějaké výše položené místo. K tomu účelu slouží krabice, po kterých dívka vyleze. Grafika má opět nádech dětinčtnosti. O zvucích a hudebním doprovodu platí to samé jako u předchozí věty, jen dodávám, že při neustálém poslouchání jsem si připadal jako při návštěvě zábavního parku. Hra je opět celá v japonštině! Ovládání je velmi snadné, pouze pomocí klávesnice. Mezerník je definován pro akci, klávesou „b“ si změníte předmět, klávesou „n“ změníte u předmětu pozici a obraz si otočíte klávesami „z“ nebo „x“.

Kvalita gamesy je nezpochybnitelná, ale bohužel obsahuje několik slabin. Tou největší je trochu vyšší obtížnost. Toužíte-li ale po kvalitní logické hře, Megane 3 je pro vás jasnou volbou

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Drake | 18.08.04 v 17:46

neposuzuj hru podle toho jak to vypada na obrazcich. Kdyz uz to chces kritizovat tak to nejdriv dohrej.

snakie | 18.08.04 v 00:09

píčovina šikmovoka uz na prvni pohled


galerie