recenze

MatchMania

MatchMania

Postavte pět kostek stejného druhu do řady vedle sebe a zabodujte v této zábavné logické a svižné hře jménem MatchMania - aneb s inteligencí a rychlostí nejdál dojdeš!
Hra Sphere mě přesvědčila, že logické hry nemusejí být nutně pomalé a nudné, ale i naopak rychlé a zábavné. Proto jsem se pro vás snažil vykopat nějakou zábavnou hru a po několikaminutovém boji s prohledavači všeho druhu jsem objevil toto zlato, které se sice jen matně třpytí, přesto se budete bavit! O co tady jde?

Princip je jednoduchý. Před vámi se objeví obdélníková hrací plocha a několik kostiček (jejich počet se odvíjí od zvolené obtížnosti), které se pohybují shora. Jakmile se jakákoliv z nich dotkne spodního okraje, prohráváte. Avšak kostky si s padáním dávají na čas, o jednu řadu směrem dolů se posunou jednou za dvacet vteřin. Mezitím musíte naskládat do vodorovné řady za sebou 5 kostiček stejného druhu. Ty se pak vyruší, dostanete body a můžete se pustit do další likvidace. Kostky přenášíte po malých čtvercích, pomocí kurzoru. Klávesou Shift seberete daný objekt a ten upustíte tam kde chcete opětovným stiskem klávesy Shift. Avšak kostky nemůžete přesouvat jak se vám zlíbí, v cestě vám totiž stojí kostky jiné. Musíte je buďto složitě odsunout nebo stisknout mezerník, čímž se spustí procházení kostkami. Tím se vaše práce značně ulehčí. Ovšem, nemůžete procházet hradbou krychlí věčně. Po určité době vám vyprší a vy musíte toto vylepšení sebrat z prací plochy, pokud tedy budete mít to štěstí a zrovna tam bude. Krom toho můžete umístit i dynamit a ten pomocí klávesy Ctrl umístit kamkoliv chcete. Pomocí něj zničíte libovolnou řadu krychliček. Jednoduché, chytlavé a pekelně těžké!

Na zahraničním webu jsem četl, že grafika je to, co vás první uhodí do očí (v pozitivním smyslu, samozřejmě). Nemůžu než nesouhlasit, ne že by byla grafika špatná, to ne, spíše je průměrná a na můj vkus je jako vykřičený dům. Hudba hry se dá poslouchat jen pár minut. Několika minutová smyčka vás donutí hudbu vypnout. MatchMania je hodně nadprůměrná hra, přesto se nemůže řadit mezi elitu. Za chvíli totiž přestane bavit, a to je jedno z nejdůležitějších kritérii, podle kterých hru posuzuji. Avšak, delší chvíli jsem se bavil a pochybuji, že vy na tom budete jinak.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

MatchMania MatchMania