recenze

Master DX

Master DX

Kdo by si nechtěl zahrát počítačovou předělávku hry, kterou možná hrál v dětství? My vám, našim čtenářů, nabízíme právě takovou možnost. Možnost vrátit se do dětských let však s nijak snadnou logickou gameskou s názvem Master DX. Nebudete litovat.
Tentokrát se na rozdíl od logických her typu Trains nebo Wintermarathon podíváme na zoubek další logičce, která nás zavede úplně na druhý konec žánru. Vrátíme se totiž zpět k logickým klasikám, počítačovým předělávkám starých her, které jsme hráli v dětství doma na stole. Chcete se podívat s námi? ;)

Tato gameska sice není nijak originální, ale i přesto nás svým zpracováním zahřeje u srdce. Teď vás už ale nebudu napínat a pojďme si vysvětlit princip. Jsem si jist, že mnozí z vás už tuto hru někdy doma hráli, je však třeba trošku si osvěžit paměť. ;) Jakmile hru spustíte, přivítá vás úvodní obrazovka s nápovědou v angličtině a také krásná hudba. Jakmile si ti zdatnější v cizích jazycích nápovědu přečtou (doufám že to nebude po přečtení této recenze zcela nutné), je na čase zmáčknout klávesu F2 nebo kliknout na New game a hra začne. Objevíte se nad starou známou stolní hrou, jejíž jméno si ale nemůžu zrovna vybavit. ;) V levé části hrací plochy najdete šest šuplíčků s různě barevnými kolíčky. Vpravo uvidíte destičku, do níž máte za úkol kolíčky vkládat. Tato krabička má devět řádků po čtyřech dírkách, do kterých kolíčky soukáte. Vedle každého řádku jsou čtyři menší dírky. Na začátku si počítač náhodně vybere čtyři ze šesti barev a náhodně je rozmístí do řádku.

Vaším úkolem není nic jiného, než tuto tajnou kombinaci uhodnout. Máte na to devět pokusů, takže to nebude nijak snadné. Jakmile vložíte čtyři barevné čudlíky do dírek, klikněte na Check a počítač vyhodnotí váš tip. Když se trefíte v některé barvě ale ne v její pozici, ukáže ve vedlejší dírce vpravo bílý kolíček. Když se trefíte barvou i pozicí, pak černý. Když je zde barva, která se v kombinaci nevyskytuje, neukáže nic. V dalším kroku musíte znovu zkoušet. Takto se postupem času dopídíte k tomu, že uvidíte které čudlíky jsou správné a zbylé musíte logickou úvahou doplnit. Jakmile kombinaci uhodnete, vyhráli jste. Když vám však zůstane utajena a nebudete si vědět rady ani po devátém kroku, je konec a musíte začít znovu...

Z principu je doufám vše jasné. Co se týče grafického hodnocení, pak je na tom tato hříčka celkem dobře. Hrací pole je pěkné a do detailů propracované. Hudební doprovod je skutku skvělý a nemám hře co vytknout. Pokud máte zájem si hru vyzkoušet, nic vám nebrání v jejím stáhnutí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

vzduch | 04.04.03 v 10:47

Master mind je jen jméno podobnýho prográmku z dávného pravěku. Desková hra se jmenuje Logic, nebo po česku vlastně Logik. A pořád se prodává.

xxx | 04.04.03 v 10:14

Master Mind!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce