recenze

Lumines

Lumines

Zvukově nejdokonalejší Tetris, který jsem kdy hrál. Ani ostatní stránky ovšem nějak nezaostávají, a tak si užijete typické tetrisovské hratelnosti až až. Pokud stále váháte, zda-li stáhnout, tak neváhejte - hra je totiž původně komerční!
Tetris jako takový se s námi táhne už velmi dlouho dobu, a i přes úctyhodný věk stále nabízí neutuchající hratelnost, o čemž svědčí klony jako třeba Tetris 2oo5 či lehce erotický Tetris XXX, které mají stále co nabídnout. Ale nyní se podíváme na Lumines, který překvapí především svým zvukovým zpracováním.

Popisování principu Tetrisu je jako nošení dříví do lesa, ale přesto tu alespoň letmě nastíním, o co vlastně jde. Z horního okraje obrazovky se vám snášejí čtyři kostky uspořádané do kvádru (ano, jen do kvádru, jiné tvary tu nejsou) a vaším úkolem je poskládat tyto kostky, tak aby vznikla souvislá řada čtyř a více stejnobarevných krychliček za sebou. Všechny krychle se totiž dělí na dvě barvy – bílou a oranžovou a tak musíte vhodně kombinovat, abyste dosáhli kýženého výsledku. Občas se místo kostky objeví bomba, která vám významně usnadní práci. Za každou zmizenou kostku dostanete samozřejmě bodové ohodnocení, v závislosti na tom, kolik kostek jste vlastně odstranili. Další novinkou je „stín,“ který po zmizelých kostkách na chvíli zůstane. Pokud se vám do tohoto mlhavého obrysu podaří umístit řadu dříve, než-li zmizí, dostanete o mnoho více bodů.

Grafiku proletíme se slovy, že je průměrně průměrná, aby jsme se dostali k tolik hypovanému zvuku. Hudba je naprosto úchvatná, dynamicky se měnící podle toho, jak si ve hře vedete. Dopadnutí kostky je doprovázeno pěkným cinknutím, pootočením kostky zase vyloudíte zvuk, jako z kopáku. Celá hudba je vlastně založena na bicích, což rozhodně chválím. Už jen proto vám doporučuji, abyste si tuto hru zahráli. Nudit se nebudete!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

TBC | 06.05.06 v 19:05

ani ten mínus "nic nového" se mi moc nezdá, protože je docela odlišný oproti normálnímu tetrisu, aspoň já si to teda myslím. je bezvadný, možná bych vytkl netypické ovládání, ale i to se dá dobře zvládnout. pokud vás baví tetrisy, STAHUJTE !


galerie

Lumines Lumines

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce