recenze

Lode Runter 2

Lode Runter 2

Také již netrpělivě čekáte, až vyzkoušíte hru, která vás pořádně chytne a nepustí z vaších spárů? Možná je to právě tato hra, která čeká jen na vaše stáhnutí a odzkoušení. Jedná se o jednu z těch lepších FreeWarových Remaků legenedárních Lode Runner o čemž napovídá i název hry. Pojďme se tedy na to podívat z blízka!
U nás možná neznámý autor her jako MargaSoft nezná zřejmě tolik lidí, avšak to je velká chyba, protože je to výrobce mnoha kvalitních freewarových her. Po stáhnutí do počítače vás čeká intuitivní nenáročná instalace ve které musíte při instalaci akorát opsat kód, aby vás pustila dále, ale to však není problém ( kód je přiložen v instalaci, modře napsán ) tudíž nemusíte mít strach o nějaké registrace nebo podobné věci. Po nainstalování hry, se vám na ploše vytvoří i ikona, takže nemusíte lovit někde v nabídce start odkaz na hru. Ve hře na vás čeká dost věcí a proto by byla škoda,alespoň tuto gamesku nevyzkoušet. Není to kde jaká obyčejná freeware hra, ale hra který dokáže zabavit na spousty a spousty hodin.

Po velice snadné instalaci a spuštění hry, bez jakýchkoliv obtíží jsem byl mile překvapen. Hra již po prvním spuštění udělala na mě dojem, v menu vás totiž provází dobrá hudba, která vás čeká v celé hře... Cílem této hry, je v každém levelu posbírat všechny Artefakty, které jsou roztroušeny po celém levelu, ovšem má to háček ... Jsou zde i vaši nepřátelé, kteří se vám budou všemožnými způsoby zabránit v sebrání Artefaktů. A aby nebylo vše proti vám, máte zase možnost jim hodit bombu pod nohy a oni lehce propadnou o patro níže. Artefaktů na sbírání je víc než dost a narazíte v levelech na více druhů artefaktů ( Jednou to jsou vázy, po druhé zase zlaté pyramidy nebo sošky. ) Hra je na ovládání velice jednoduchá, pohybujete se totiž kurzorovýma šipkama a pokud chcete hodit bombu zmáčknete levý SHIFT. Pauzu si můžete dát klávesou SPACE a pokud jste již v prekérní situaci nebo v situaci, kdy prostě level již nemůžete dokončit zmáčknete klávesu enter a tím spácháte sebevraždu a level se restartuje. ( Bohudík, že hra není na životy ). Ve hře na vás čeká úctyhodných 50 levelů, které jako pařmen jistě dříve nebo později pokoříte :-). Další výhodou je, že pokud vás hra již prostě nebaví, hru vypnete a hra vám automaticky uloží level kde jste naposledy skončily a můžete se kdykoliv zpátky vrátit aniž by jste museli začít od znova.

Tuto hru bych určitě doporučil všem nostalgickým pařmenům starých dobrých lode runner. Co se týče hodnocení tak budu velmi optimistický a je k tomu dobrý důvod... Hudba je příjemná a výborně zapadá do atmosféry hry ( Celkově je zde 35 hudebních stop, které vás budou doprovázet ).Zvuky k těm není co dodat, ty jsou na dobré úrovni mohlo jich být sice více,ale každé své pro má i své proti. Grafika hry je na té lepší vyšší FreeWarové úrovni a řadí se mezi ty kvalitnější, nejsou to sice bůhví jaké grafické orgie typu Crysis, rozhodně však je plynulá a nenáročná na PC spíše naopak až moc nenáročná. Hratelnost hry zvyšuje jeji lehké intuitivní ovládání, které zvládne i naprostý lajk a není na něm nic těžkýho. Složitost je zde až tak od toho desatého levelu, do té doby se vám to bude zdát až moc lehké, ale nebojte se milovníci složitích lode runner, nebo složitějších levelů si přijdou na své v této báječné hře. Umělá inteligence vaších nepřátel není až příliš vysoká ovšem vyvažuje jí však to, že je zde i jeden panáček, který vám do vybombardovaných míst prostě nepůjde, pokud tam tedy nespadne s vyššího patra toho spíše potkáte až v vyšších levelech. V celé hře na vás čeká úžasných 50 levelů, které čekají jen na to až je vy jako správný pařmen všechny dohrajete. Pokud by vám nestačilo ani základních 50 levelů, žádný problém! Vytvořte si své vlastní levely v editoru, který je součásti hry. Tak na co ještě čekáte? S chutí do stahování :-)

stáhnout hru
Armor

autor
/ Armor

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

PavelH

PavelH | 25.07.16 v 20:35

Krásná bludištovka.

Janička1

Janička1 | 20.01.15 v 10:33

runter mě uchvátilo


galerie

Lode Runter 2 Lode Runter 2 Lode Runter 2 Lode Runter 2 Lode Runter 2