recenze

Lodě (René Mihula)

Lodě (René Mihula)

Po piškvorkách asi nejznámější a nejjednodušší světově známá tahová strategická hra hraná na papíře, která je u nás známá jako Lodě - se dostala již několikrát na obrazovky našich počítačů, aby dokázala, že její zábavnost obstojí i v konkurenčním prostředí mnohem lepších a složitějších herních titulů.
Tímto směrem se vydává i mnou zde dnes prezentovaná gameska české výroby, která je nazvaná jak jinak než - Lodě. Jejím autorem je vývojář René Mihula a vytvořil ji jako zápočtový program a nutno říct, že se mu tento produkt povedl. Hra umožňuje jak hru člověk vs. člověk, tak hru člověk versus počítač, ale je tu i demo ukázka, kdy hraje počítač sám proti počítači (prot svému schizofrenímu já).
Hráči nejprve musí umístit na čtvercové pole 10x10 své lodě různých tvarů zabírajících různé množství políček. Fór je v tom, že soupeř nevidí, kam lodě umisťujete a pak už začíná samotná lodní bitva.
Hráči se střídají v pokusech (výstřelech) na soupeřovu lodní flotilu a na slepém čtvercovém poli 10x10 pokusně označují, kde si myslí, že se nachází některá z protivníkových lodí. Když se trefí, mají právo hrát ještě jednou, pokud se netrefí je řada na soupeřovi, aby se pokusil získat převahu, případně dotáhl soupeřův náskok. Kdo první potopí všechny soupeřovi lodě, zvítězil. Gameska se zobrazuje v jednoduchém okně operačního systému Windows a umožňuje nastavit odkrývání okolí nebo používání zvuků.

Autor hry se v dokumentaci ke hře zamýšlí, co by se dalo ještě na gamesce vylepšit a udělat, přičemž ale to hlavní už je implementováno ve zde prezentované verzi a proto, pokud jste příznivci logických her, neváhejte a stáhněte si tuto povedenou kratochvíli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

PavelH

PavelH | 06.05.20 v 09:26

Dobrá stará klasika

xxx | 25.08.08 v 11:14

SMAZAT!


galerie

Lodě (René Mihula) Lodě (René Mihula) Lodě (René Mihula)

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce