recenze

LocOsTreSs

LocOsTreSs

Sbírat hroudy zlata, koho by to nebavilo? Problém je ovšem v tom, že k tomu potřebujeme vozík, a ten k hroudě dopravíme jedině po kolejích.. A postavit koleje tak, aby vše fungovalo, není zrovna jednoduché!
V prvé řadě vás chci upozornit, abyste se nenechali zmást tím, že hra vypadá jako pro ty nejmladší juniory. Krev tady sice nepoteče a zbraně taky žádné nenajdete, ale akce si určitě užijete. Jak je možná patrné z obrázků, máte za úkol posunovat čtverci (dále jen dlaždicemi) tak, abyste navedli vozík na všechny hroudy zlata a nakonec ven z obrazovky.

Pokaždé máte k dispozici jedno volné pole, do kterého se posune ta ze sousedních dlaždic, na kterou zrovna klepnete. Tak se můžete poměrně snadno a přehledně posunout na místo, kam potřebujete a sestavit příslušnou trať. Vše by se potud mohlo zdát snadné. A taky že jo, není to tak hrozný, kdyby vám na paty nešlapal proklatě rychle ubývající časový limit. Záhy zjistíte, že času je opravdu zatraceně málo a rozhodně nestačí k delšímu uvažování a plánování. Pokud nestihnete v dané době vozík dopravit do cíle nebo vykolejíte, končíte a máte možnost si úroveň zopakovat. Celkem hra nabízí deset takových misí, přičemž v každé následující docela přituhuje. Co však považuji za vadu na kráse je fakt, že každou z těch deseti úrovní můžete hrát hned od začátku, takže hra zcela ztrácí určitou motivaci pro hráče, který by se mohl snažit prokousat až do té nejobtížnější a pak jej okrádá o ten báječný pocit, když se mu to konečně podaří.

Hudba zde sice není a zvuky se omezily na posunovaní dlaždic a hrkání vozíku v každé zatáčce, což je rozhodně úžasná a originální kulisa. Co se grafiky týče, můžeme být všichni vcelku spokojeni, protože nevypadá špatně. Pokud tedy máte zrovna dlouhou chvíli a chcete si trochu zvednout adrenalin, můžete klidně sáhnout po této hře.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Karolka | 18.02.03 v 12:18

tahle hra se mi fakt moc libi a co vam?!?


galerie