recenze

Linkz

Linkz

Linkz je logická hra, která prý vznikla na motiv Linuxovské hry KPlumber. My, kteří stále věříme ve Windows, jsme byli o tuhle hru ochuzeni. Teď tu je i pro nás, tak proč toho nevyužít?
Linkz mi úplně nejdřív připomněla stařičkou hru Pipe Mania (a podobné variace). Jenže tahle hra je o něčem jiném. Hlavním úkolem je spojit všechny trubky tak, aby nikde nekončily otevřené. Trubky jenom otáčíte, a to tlačítky na myši. Levé tlačítko otáčí doleva a pravé doprava. Budete potřebovat rychlé uvažování, něco hbitosti a taky trochu štěstí. Některé úlohy jsou těžší, některé lehčí, ale VŽDY jdou vyřešit.

Můžete si zvolit, jestli budete hrát na 5x5 čtverečků, 10x10 čtverečků nebo 15x15 čtverečků. Nemusím snad dodávat, že velikost 15x15 je opravdu velká a opravdu těžká. Pokud si budete myslet, že máte velikost 15x15 už v malíku, můžete si v Custom navolit velikost hracího pole až 50x50 čtverečků. A pokud zvládnete i tohle, tak pak už můžete tvrdit, že jste polobůh.

Navíc si můžete zvolit to, co budete otáčet. Od normálních trubek, přes mravenčí cestičky (moje nejoblíbenější), silnice, grafity k matoucím 3D krychlím. Grafických témat je celkem 10 a s trochou zručnosti si můžete vytvořit i svoje vlastní.

Linkz je jedna z nejlepších logických her, kterou jsem zatím hrál. Asi to bude kvůli triviálnímu zpracování a výborné hratelnosti. Jen si kladu otázku: Proč není tak dobrých logických her na světě více?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Lobo | 19.03.03 v 08:49

Genialita! Jen by mě zajímalo, jestli má každá hra řešení. Já si myslím, že jo, protože jsem zatim vyřešil všechny, dokonce i tu 15x15. Ale ta možnost, že se to prostě nedá složit, tady může být taky.


galerie