recenze

Lemmings

Lemmings

Řekněte „hurá“, řekněte třikrát „hurá“ nebo víte co, řekněte třicetkrát či ještě lépe čtyřicetkrát „hurá“! Proč? Protože zde máme klasiku v novém kabátě. Vše přitom vypadá tak jako před lety a nepochybuji o tom, že i v dnešní době u této gamesky strávíte desítky hodin.
Autorům se totiž podařilo téměř nemožné. Vzali původní legendu, u které jsem mimochodem proseděl před mnoha lety neskutečně mnoho času a velkou část jsem v pohodě dohrál, zaznamenali si veškeré původní levely a celé to převedli do moderního kabátku. Ovšem nečekejte žádné speciální efekty a jiné atmosférické orgie. V rámci zachování původní atmosféry je zde jen velmi málo nabušených efektů.

Má smysl vůbec vysvětlovat princip? Pokud jste nikdy originál nehráli, pak vězte, že máte skupinku Lemmingů, kteří se chtějí dostat domů. Jenže v cestě jim stojí spousta překážek a sami si s nimi neporadí. Takže přicházíte na řadu vy a vhodnou kombinací dostupných předmětů, z nichž každý se hodí na něco jiného, se snažíte jim trochu pomoci. Zpočátku to půjde velmi snadno, protože prakticky nemůžete udělat chybu. Čím dále se ale dostanete, tím více se zapotíte. Výhodu mají ti, kteří hráli originál a dostali se v něm do pozdějších levelů. Těm hra půjde pěkně od ruky. Říkám to z vlastní zkušenosti, protože jsem u tohoto remaku strávil velmi mnoho hodin a téměř s žádným levelem jsem neměl problém.

Ovládání je tradičně zvládnuto pomocí myši a pokud se mám na zpracování podívat jako na celek, tak musím zodpovědně říci, že žádný výrazný nedostatek zde není a že jde titul jen a jen chválit. Stažení tak samozřejmě s klidným svědomím doporučuji. A jistě se mnou budete souhlasit, když řeknu, že autoři zaslouží opravdu velkou pochvalu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Lemmings Lemmings Lemmings Lemmings Lemmings

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce