recenze

Karack Spirit

Karack Spirit

Máte chuť na neotřelou logickou hru, ve které si vystačíte jen s propisovacím pérem? Pokud ano, určitě zbystřete zraky, nažhavte mozkové závity a račte číst tuto recenzi, nebo ještě lépe – stáhněte si tento kousek a zábava vás rozhodně nemine.
Bez dalšího otálení se vrhneme přímo na hru samotnou. První, co vás udeří do očí je grafické zpracování a rozhodně to nebude tím, že hra má špičkovou grafiku. Právě naopak – pozadí tvoří linky ze sešitu a zbytek vypadá jako čmáranice stvořena v Malování během pár vteřin. To ovšem není důležité, přednější je přeci hratelnost a originalita, kterou se tu rozhodně nešetřilo.

Vaším úkolem je dostat průhlednou kouli do kádinky s modrou tekutinou (voda?). Na první pohled to nevypadá obtížně, ale na ten druhý pohled zjistíte, že je tu pár aspektů, které to cele stěžuje. Tím prvním je, že kouli nemáte pod kontrolou typickým způsobem, tedy myši a klávesnici. Musíte s pomocí čár, jež kreslíte myší, dovést kouli až do nádoby. Nakreslena čára ovšem vydrží jen pár vteřin a koule se od ní může odrazit jen jednou. Dalším kamenem úrazu je ohraničení hrací plochy, které je rozděleno na jednotlivé čtverečky a jakmile se jich koule dotkne, zmizí a vznikne díra. Tu může kulička bez problému propadnout a vy proto musíte začínat od znova, takže pozor. Autoři se snažili zabránit nudě všemi možnými způsoby, a tak do hry implantovali různé „apgrejdy“ jako například červená plocha, na které nemůžete kreslit čáry či kanóny. Ty vám do jisté míry pomáhají se zvládnutím nezkrotné kuličky.

O grafice jsem se již vyjádřil výše, a o zvuku nezbývá než konstatovat, že dopadnul stejně jako grafický bratříček. Tedy bídně. To ovšem příliš nevadí, hratelnost a jistá originalita to vše skvěle kompenzuje. Doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

kahi | 09.05.06 v 19:26

dohráno... no, grafika má rezervy, mnohem víc však leveldesign, a bugy (zasekávání míčku) napovídají něco o uspěchaném vývoji / nedostatečném testingu / neschopném programátorovi. ale nápad to má věru skvělý.


galerie

Karack Spirit Karack Spirit Karack Spirit