recenze

Kakuro Nichiyou

Kakuro Nichiyou

Tato povedená logická hra s japonskými kořeny, která je velmi podobná známějšímu Sudoku, nabízí 254 připravených křížovek - tedy měsíce a měsíce zábavy. Úkolem bude doplnit čísly řádky a sloupce tabulky tak, aby čísla v nich dala požadovaný součet. Princip je celkem jednoduchý, dosažení výsledku dá ale vaší hlavě určitě zabrat. Zkuste si to.
Kakuro Nichiyou od celkem plodných vývojářů známých jako MK2K je freewarové zpracování oblíbené logické hry - respektive oblíbené číselné křížovky v Asii známé jako "kakuro numbers", což je vlastně obdoba známějšího Sudoku. Opět budete mít za úkol doplnit čísla do tabulky. Tentokrát ovšem není předem dán její tvar ve stylu 3x3, ale je to opravdu nepravidelná tabulka, kam se doplňuji čísla tak, aby součet čísel v sloupci či řádku odpovídal hodnotám v trojúhelníku, který k danému sloupci či řádku náleží. Do řádku či sloupce nesmíte doplnit dvě stejná čísla a taky nelze doplnit dvouciferná čísla, tím jste omezeni. Jinak řešení existuje téměř vždy samozřejmě několik.
Hra nabízí od tvůrce již 254 připravených křížovek, což musí být alespoň tak na rok luštění. Proto vás již nebudu zdržovat, ať to máte všechno do příštího Mikuláše hotové!

stáhnout hru
kaprx

autor
/ kaprx

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

PavelH

PavelH | 04.10.16 v 07:23

Dobrá hra.

Míra | 13.11.13 v 10:29

Píšete: "Jinak řešení existuje téměř vždy samozřejmě několik." Což je samozřejmě nesmysl, řešení má být vždy jen jedno a autorům se to až na jeden případ povedlo (tuším hra 97, tam ujeli). Hru mám zvládnutou cca za 14 dní. Pravda je, že jsem zkušený hráč kakuro.


galerie

Kakuro Nichiyou Kakuro Nichiyou Kakuro Nichiyou Kakuro Nichiyou Kakuro Nichiyou

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce