recenze

Jongi Jongo 2

Jongi Jongo 2

Jo jo... Asie, orient... někoho tohle prostředí láká, někoho ne. Krom specifického oblečení, jídla a kultury vůbec mají na Východě ale také výborné deskové hry. Jednou takovou tradiční je Mahjongg. A tohle je rozhodně kvalitní zpracování Mahjonggu.
Tradiční čínskou hru Mahjongg možná někteří znáte. Je možné, že jste hráli jednu z mnoha jejích předělávek na PC (například Mahjongg od Miniclipu), ale možná ji znáte v původní deskové verzi. Buď jak buď, jen ve stručnosti se podívejme, o co jde.

Kostky ve tvaru obdélníku s různými symboly jsou naskládány do nejrůznějších formací (viz. screenshoty) symboly nahoru. Úkolem hráče je, podobně jako v pexesu, hledat dvojice. Protože ale nalézt dva stejné symboly ve chvíli, kdy vidíte všechny kostky není nic složitého, lze odebrat pouze ty, na kterých už žádná jiná neleží a zároveň mají delší stranu volnou - tzn. k této hraně už nepřiléhá žádná jiná kostka.

Jongi Jongo 2 nabízí několik variant rozloží kostek, několik různých vizuálních motivů (od mramorových přes dřevěné až po plastové kostky, s různými pozadími) a tak jediným nedostatkem této hry německého týmu zůstává absence hudby.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Jongi Jongo 2 Jongi Jongo 2 Jongi Jongo 2