recenze

Jigetiser Xmas Gifts 1

Jigetiser Xmas Gifts 1

Je to už nějaký ten pátek co nám nastala zima. V tuhle dobu bývá většinou každé dítě štěstím bez sebe, že může stavět obří sněhuláky, svištět z kopce na bobech a dělat si andělíčky ve sněhu. Letos je tomu však poněkud jinak. Po sněhu ani památka. Proto vám aspoň přinášíme hru, ve které se před vámi rozsype množství kousků skládanky, které spolu vytvářejí obraz zimní krajiny. Jednoduše řečeno jde o puzzle.
Puzzle nejsou příliš oblíbenou tématikou pro počítačové hráče. Většina lidi si je raději složí v reálu a poté si je třeba pověsí na stěnu. Nicméně je takovýto lidé zase musí kupovat, to příznivcům puzzlí, kteří si je skládají na počítači nehrozí. Proto zde objevuje tato gamesa, v níž budeme skládat obraz zimní krajiny.

Nejspíše vás již napadlo, že to asi nebude moc velká brnkačka. Přece jen kousky puzzlí jsou povětšinou bílé a zkoušet neustále který je který není pro některé to pravé ořechové. I na to evidentně tvůrci mysleli a nezapomněli zde přidat výběr obtížnosti. Těch je tady celkem pět. Od nejednoduššího rozkouskování obrázku na obří kusy po téměř šílené rozdělení kresby na několik set malých dílků. Takže ať jste jen amatér, nebo mistr ve skládání, pro každého je tady nějaká ta obtížnost. Trošičku mi ale vadí nedostatek místa pro rozmístění jednotlivých kousků při nejvyšší obtížnosti. Může se pak snadno stát, že dílek který hledáte pět minut je zakopaný pod nějakým větším kouskem...

Vizuální zpracování je dle mého názoru na jedničku. Můžete si zde velice pěkně nastavit nápovědu k sestavovanému obrázku, minimalizovat celé okno, nebo ze hry rychle odejít. Tvary samotných puzzlíků jsou také velice pěkně odvedeny. Zvuku se zde však nedočkáme. Podle mě by stejně byl na obtíž, a navíc při skládání na nejvyšší obtížnosti, by archiv s hudbou musel obsahovat hodně velkou zásobu muziky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Jigetiser Xmas Gifts 1 Jigetiser Xmas Gifts 1 Jigetiser Xmas Gifts 1