recenze

Jamzu

Jamzu

Obtížná hra s intiutivním ovládáním, to má něco do sebe! Dokážete vyhrát tuto nelehkou logickou hru? Dokážete správně kombinovat k zdárnému vítězství?
Jednoduchost hry spočívá v jejích pravidlech. Na šachovnici se nachází 6 červených a 6 modrých figurek - to jsou chodci, kteří se mohou pohybovat pouze ve vodorovném směru) a pak 2x6 šedých figurek, což jsou bloky, které brání chodcům v pohybu.

Ty se pro změnu pohybují pouze diagonálně a mohou se „odrážet" od stěn. Žádná z obou typů však nemůže postupovat přes jakýkoli blok, takže to chce občas hledat. Pokud budete mít pocit, že hrát jaksi nejde, můžete kdykoli využít nápovědy (Hint) a zobrazí se vám jeden z možných postupů. Cílem hry je přesunout všechny své chodce na druhou stranu hrací plochy.

Hrát můžete se všemi figurkami s výjimkou těch šesti modrých, které jsou soupeřovy. Veškerý pohyb pak probíhá na základě náhodných hodů kostkou. Tím se vylučuje možnost kopírovat soupeřovy tahy a hra má hned svoji náhodnou a těžko ovladatelnou náhodnou veličinu. Pokud se vám nyní zdá, že jde o dost primitivní pokus, tak zkuste vyhrát a uvidíte, že to taková brnkačka není.

I když to graficky vypadá na pěknou ubohost, rozhodně to nijak nevadí a na hratelnosti a zábavě to vůbec poznat nebude. Šachy to sice nejsou, 3D akce taky ne, ale je to dobré!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Lobo | 18.02.03 v 08:53

Super logická odreagovávačka!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce