recenze

Jailbreak

Jailbreak

Útěk z vězení. Odvěké téma akčních filmů. V poslední době ale také počítačových her. Důkazem by mohl být i dnešní titul jménem Jailbreak, v němž nejde o nic jiného, než se nepozorovaně vyplížit z prostor přísně střežené věznice.
Jailbreak rozhodně není hrou určenou na polední pauzy. Na to, abyste si hraní pořádně užili, budete potřebovat pěkných pár desítek minut, neřkuli hodin. Nemůžete totiž čekat skvělou grafiku, ba dokonce ani hudbu či zvuky – kouzlo tkví pouze a čistě jen v hratelnosti.

Odpověď na otázku „O co vlastně jde?“ je velmi jednoduchá. V době hraní se stanete vězněm přísně střežené věznice, kterému se podařilo vykopat tunel ven. Bohužel, scénář známý z amerických filmů se nekoná; cestička nevede až za brány věznice, ale pouze na chodbu vzdálenou několik metrů od vaší cely. A pokud si myslíte, že na oné chodbě čeká překvapení v podobě strážných, máte stoprocentně pravdu. Podobně jako třeba v komerčních Commandos se vám naštěstí u každého hlídače ukáže zorné pole, takže víte, kam se který strážný dívá. Podle toho se také můžete schovávat za rohy či plížit se po stranách stěn. Bohužel, stejně jako v Commandos, se strážní dívají opravdu jen na ten kousek země, jenž je vyznačen červenou barvou. Není tak žádný problém plížit se jim nepozorovaně za zády či jim prosvištět přímo před nosem.

Jak už jsem naznačil na začátku, pokud hodláte hraní věnovat pouze pár minut, Jailbreak vás asi nenadchne. Navíc strážných je takové množství, že vám nějaký ten pátek hra prostě vydrží. Škoda jen otřesné grafiky a průměrných zvuků, jinak by mohlo být hodnocení ještě mnohem vyšší.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Kleska | 26.08.05 v 20:29

naskakuje mi tam pri spusteni, ze se stala nejaka chyba. Muzete mi poradit?


galerie

Jailbreak Jailbreak Jailbreak