recenze

Illogic

Illogic

Trocha logiky nikdy neuškodí. Tak tímto nepsaným pravidlem se řídí mnoho autorů, kteří se pak snaží své nápady implementovat do virtuální podoby a mnohdy je výsledek opravdu zajímavý. O tom, jak to může vypadat, vás může přesvědčit i dnešní Illogic.
Logické hry jsou velmi zajímavým zbožím, o tom jistě není nejmenších pochyb. V poslední době se objevují stále častěji a častěji, a i když v mnohých případech překračují hranici samotného žánru, mnohdy to ani v nejmenším hráčům nevadí. Otázkou ale zůstává, jak dopadnul dnešní Illogic?

Ten pochází z rukou Andrewa Vanbecka, který následující počin vytvořil pro známou TGC Puzzle Competition, díky níž vzešla spousta dalších a nutno říci, že i kvalitních her. I když většinou samotné hry hodnotím až v závěru recenze, dnes udělám výjimku. Illogic mě totiž mile překvapil svojí nápaditostí a rozhodně ho lze považovat za další kvalitní kousek. Úkol je přitom velmi prostý. Musíte nahrát co možná nejvíce bodů a dostat se tak do dalšího levelu. V tomhle ohledu žádné inovace nečekejte. Překvapením pro mě ale bylo samotné provedení. Ocitáte se na velmi zvláštním místě. Kolem vás jsou tenké plošinky, nápadně připomínající lávky. Nebude trvat dlouho a na těchto plošinkách se po chvilce začnou objevovat malé kuličky. Zmíněné body nahrajete tak, že je dostanete do speciálního mechanismu se čtyřmi otvory. Pokud do něho nashromáždíte čtyři kuličky stejné barvy, pak vám tyto kuličky zmizí a vám se připočtou body. Možná vám to připadá nyní obtížné, ale věřte, jakmile si vše vyzkoušíte na vlastní kůži, vše rázem pochopíte. Bohužel vše má jeden malý háček. Kuličky jsou zde totiž v různém barevném provedení, a aby se vám zvýšilo score, musí být v mechanismu stejnobarevné exempláře. Řešení tohoto problému je velmi snadné. Kolem těchto kulatých mechanismů jsou speciální spreje, které vám danou kuličku vždy pěkně zbarví a vy se tak nemusíte ničeho obávat. Samozřejmě jste to vy, kdo ovládá tyto mechanismy, takže jaký bude mít hra průběh, bude záležet pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti.

Technické zpracování je na hodně vydařené úrovni. Grafika je pěkná a zvuky dostačující. Bohužel nic jako hudbu zde nehledejte. Ovládání je klasicky myší. I když má hra nepopiratelné klady, originální námět a nepochybně solidní hratelnost, nebude trvat dlouho a dostaví se nepříjemný stereotyp, který bohužel hra žádným způsobem nekompenzuje. Přihlédnete-li k velikosti archívu, pak nechám konečné rozhodnutí pouze a jen vás. Rozhodnete-li se pro stažení, pak vás můžu ujistit, že na jistou chvíli se budete bavit skvěle.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Illogic Illogic Illogic

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce