recenze

Ikonik mahjong

Ikonik mahjong

Čína se považuje, ať už se to někomu líbí nebo ne, za zemi velkých a přínosných vynálezů pro lidstvo. Počínaje papírem, střelným prachem, kompasem a logickou hrou mahjong konče. Kam na ty nápady chodí se asi nedozvíme, ale hru si může vyzkoušet každý z vás.
Už staří Číňané se touto hrou dokázali zabavit na dlouhé hodiny, zatímco my jsme si museli vystačit s pexesem a člověčem nezlob se.

Srovnání s pexesem v tomto případě není zcela nesmyslné. U této hry, stejně jako u všech ostatních téhož typu, musíte odstraňovat vždy stejně pomalované, či jinak umělecky zpracované kvádříky, jež jsou poskládány na sobě do určitého tvaru. K odebrání totožné dvojce musí být oba kusy volné, viditelné a ničím nekryté. Po úspěšném odebrání se odkryjí nové destičky skryté pod původními. To ale neznamená, že nalezené dvojce smíte bezhlavě „odklikávat“. Často se stane, že druhá část je skryta pod mnoha vrstvami.

Hra nepřináší nic nového. Je to „jen“ další z mnoha freeware mahjongů v jiném grafickém zpracování.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Pančo | 06.12.06 v 22:00

Opravdu zabaví na celé hodiny. Já mám tedy originální čínskou verzi s překladem do Aj, takže jsou kostičky pomalovány staročínskými symboly. Je to opravdu nádhera... 99%!!!


galerie

Ikonik mahjong Ikonik mahjong

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce