recenze

HellChess

HellChess

V souvislosti se sportovním odvětvím se o nich mluví s posměchem, ale hraje je každý. Co? Šachy, tentokrát s přízviskem "pekelné". Původem Indická hra se přes Čínu, Japonsko a Byzanskou říši teď prokousala i na naše monitory. Jaký je výsledek?
"Šachy, hm... už zase?" Taková a možná ještě peprnější bude pravděpodobně vaše první reakc, protože jedna z nejstarších deskových her se na freewarové scéně vaří velice často. Naštěstí si to Nizozemští vývojáři z HellHound dobře uvědomili a nabízejí nám kromě líbivé modré grafiky a hraní přes internet i mnoho blízkých deskových příbuzných. Bohužel je v takovém případě třeba se registrovat. Vytýkat šachům něco na hratelnosti by bylo předpokládám na hranici šílenství, ale stejně jako četná konkurence, i HellChess bohužel podlehly často se vyskytujícímu moru - než počítač "popřemýšlí" a potáhne, kopnete do sebe čaj, možná i dva.

Audiovizuální stránka HellChess se nemůže pochlubit nějakými přehnanými efekty, ani žádným 3D zpracováním, ale je decentně líbivá, stejně tak hudební složka, která to ale s četností nikterak nepřehání a celkově působí velmi "stydlivým" dojmem.

Co dodat? Máme tady další šachy se vším všudy, byť méně přitažlivé než v podobě D3D Chess. Zaslouží si vůbec přízvisko pekelné? Možná... Pokud tedy vlastníte šachy zatím jen ve hmatatelné podobě, s klidem berte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

HellChess HellChess HellChess

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce