recenze

Heaven and Hell

Heaven and Hell

Další počin od Experimental Gameplay je zde! Váš úkol tentokrát bude velice zajímavý. Ocitáte na obrazovce, která je rozdělena na dvě části a vy zrcadlově ovládáte dvě postavičky. V každé části jsou dveře a váš úkol je s oběma hrdiny vejít do nich současně…
Sledujete-li freeware scénu trochu pravidelněji, nepochybně jste museli slyšet o uskupení vývojářů, říkající si Experimental Gameplay (dále jen EG). V jejich čele stojí sympaťák Kyle Gabler. Na kontě celého sdružení pak stojí opravdu pěkná řádka titulů. Vzpomeňme například na zajímavý Blow, vtipný Jimmy's Lost His Marbles nebo opravdu originální Darwin Hill.

Celkově vzato jsou pak všechny gamesky od EG velice originální. Autoři se snaží během krátké doby udělat něco, co tu ještě nebylo a co může nějakým způsobem zaujmout, což se jim většinou daří. Je to ostatně případ i dnešního kousku. Je sice dosti krátký, přesto vcelku zábavný a dobře hratelný (výjimku snad tvoří jen poslední level, ale o tom až za chvilku). Základní myšlenku jsem nastínil v perexu. Vy se ocitáte na hrací ploše, která je rozdělena na dvě části – nebe a peklo. Ovládáte dvě postavičky (ďábla a anděla) a každý je umístěn v jedné z částí tak, že anděl se pěkně hřeje v pekle a ďábel naopak v nebíčku. Váš úkol je pak velice prostý. Tyto postavy korigujete současně a musíte se vždy snažit tak, abyste je dovedli současně do cíle. Jestli se vám to nepodaří, musíte daný level opakovat.

Vše je celkem v pořádku, až do příchodu poslední úrovně. Vyřešit samozřejmě jde, ovšem rád bych podotknul, že to není úplně triviální a nemůžu říci, že by to šlo ruku v ruce s ostatními levely. Kdo by potřeboval pomoci, stačí napsat do diskuze a nějak se mu pokusím poradit. Závěrem musím říci, že Heaven and Hell je poměrně zajímavým titulem, který vás na chvilku dokáže pobavit. A o to tu jde především.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

66 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

artman | 18.08.06 v 12:21

Zdravim, ja vam teda pokusim nastinit postup, jak jsem to vyresil..Hral jsem to opravdu dlouho, protoze jsem si myslel, ze ty dve postavicky musi za kazdou cenu dojit do cile soucasne.. Na foru EG jsem pak precetl, ze prave ten posledni level je trochu vyjmecnej..Reknu vam, jak jsem postupoval..

Nejprve jdete s andelem (ten v pekle) na konec ulice, pote s certem uplne nahoru, opet s certem, ale tentokrat na kraj a pak 2x dolu a do exitu.. S andelem se pak vydejte rovnez smer exit..

Petr Hruša | 17.08.06 v 11:41

Dobrý den,
tak si lámu hlavu s posledním levelem. Poradíte, prosím, co jsem přehlédl.
Děkuji


galerie

Heaven and Hell Heaven and Hell Heaven and Hell Heaven and Hell