recenze

Hamsters

Hamsters

Proveďte tlupu hloupých křečků se sebevražednými sklony nebezpečným terénem až k předem určenému cíli tím, že jim budete dávat příkazy pomocí připravených ikonek. Zajímavá dosovská předělávka legendární logické gamesky Lemmings od Psygnosis je tady. Postarejte se o malé chlupaté potvůrky, které známe dosud jen z našich polí a zverimexů.
Měli jste někdy doma křečka? Ať je vaše odpověď jakákoliv - tak jedno je nevyvratitelné. Křeček není příliš inteligentním tvorem a jeho životní náplní je pouze jídlo, pití, množení a běhání, což také vysvětluje to, že příliš neuvažuje o rizicích, které svět kolem něj přináší.

Gameska Hamsters je předělávkou legendární dnes už klasické logické hry nazvané Lemmings.
Původní pařba Lemmings známá též jako "Lumíci" vznikla pod hlavičkou Psygnosis LTD. a dočkala se nejednoho pokračování. V Lemmings jste se starali o tlupu lumíků - tedy hlodavců - pohybujících se po herní obrazovce, kteří měli sebevražedné sklony a byli hloupí. Díky těmto faktorům byli schopni skočit třeba do propasti nebo vlézt pod běžící buchar. Vaším úkolem bylo chránit je tak, aby došli do předem určeného cíle v nějakém určeném minimálním množství jedinců. K tomu sloužilo několik ikon a tak bylo možné dát padajícímu "lumíkovi" padák, aby se zachránil, podepřít buchar a podobně. Každou ikonku bylo ale možné použít jen několikrát. No a v dnešní gamesce "Hamsters" je to značně podobné, ne-li stejné. Lumíky zde nahrazují křečci a k dispozici máte dvanáct ikonek, pomocí nichž dáte nějakému křečkovi příkaz, který pak vykonává. Některé z ikonek slouží i pro celou skupinku.

Křečci umí explodovat, lézt po stěně, skákat přes překážky nebo na vyvýšeniny, mohou probourávat zeď, která jim stojí v cestě a podobně.

Zpracování hry je velmi zastaralé, ale kvality jejího předchůdce zůstaly nezměněny a tak mi nezbývá než vám popřát příjemné dovádění s malými chlupatými potvůrkami, které si zvesela běhají po obrazovce s vidinou toho, že v případě nebezpečí jim pomůžete tak, jak se to od pravidel hry očekává. Let´s go.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Hamsters Hamsters

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce