recenze

Guess Word

Guess Word

Uhádni slovo – možná se to zdá jako primitivní hra, opak je ovšem pravdou. Podle autorů si pomocí této hry procvičíte důvtip a zvětšíte slovní zásobu. Mně nezbývá, než souhlasně přikyvovat. Po desítkách minut skvělé zábavy mi ani nic jiného nezbývá.
Možná jste si v mládi hráli s kamarády hru, při níž jeden myslel na slovo a ten druhý na něho musel přijít, a to jen za pomoci pár indicií a notné dávky štěstí. Guess Word má s touto hrou leccos společného.

Abych tu jen planě neplkal, tak se pustím do samotného rozboru gamesky trochu více. Jakmile titul zapnete, objeví se před vámi malé okénko s tabulkou o rozměrech 5x5 čtverečků a pod ní řádek, taky na pět písmen. V prvním čtverečku v řádku je vždy začáteční písmeno slova, ostatní musíte doplnit, a to tak, že do tabulky postupně vypíšete pět písmen a stisknete Enter. Písmena, která jsou obsažena v myšleném slově (ale nejsou na správném místě) se označí šedě. Písmena, jež jsou jednak ve slově a navíc jsou na správném místě, se označí zeleně. Pomocí tohoto mechanismu lze v pohodě objevit zamýšlené slovo, stačí jen vhodně kombinovat a myslet na fakt, že máte pouze pět pokusů na to, abyste slovo uhádli.

U Guess Word se nedá mluvit o grafice, je to pouze pár tabulek. To samé platí o zvucích, protože to nejsou tabulky, ale hluchá místa, což ovšem na druhou stranu dává prostor pro vaše oblíbené pecky. Ač přes svou jednoduchost je hra neskutečně složitá a komplexní, plyne z toho, že u titulu strávíte dlouhé desítky minut, neřkuli hodiny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Guess Word Guess Word

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce