recenze

GS Inspector

GS Inspector

Pokud si vyberete tuhle gamesu, budete pátrat. Možná se vypracujete tak, že si příště všimnete každého detailu, což je skvělá příprava pro to, stát se detektivem! Přichystejte si ale postřeh, bude ho potřeba...
Jestliže jste na vážkách, zda je váš postřeh dobrý, nebo není, určitě vám tuto otázku pomůže vyřešit právě dnešní hříčka. Pokud si ale myslíte, že se vžijete do role nějakého detektiva a budete řešit zajímavě se rozvíjející případ vraždy, rozplétat jej nitku po nitce, jak to vídáme v televizních seriálech, pak na to zapomeňte, byli byste zklamaní. Nicméně rychlost vašeho postřehu bude prověřena možná i víc, než by tomu bylo při vyšetřování. Vítejte do světa GS Inspector!

Jistě jste se už setkali, třeba v nějakém časopise, s úlohou, jejíž náplní bylo najít mezi téměř identickými fotografiemi nebo obrázky několik více či méně nepatrných rozdílů. Prozrazuji tak vlastně pointu hned na začátku, ale snad to nebude na závadu. Tohle je totiž přesně náplní dnešní hry. Můžete mi klidně věřit, že to není tak nezábavné, jako by se mohlo na první pohled zdát. Ono prozradit toto téma ještě neříká vůbec nic. Na čem totiž hlavně záleží při této piplavé práci, jsou náměty oněch obrazů a titěrnost, respektive velikost, rozdílů. A GS Inspector v tomto směru nabízí mix obou variant. Ještě než se před vámi zjeví obrázky, budete mít na výběr ze šesti oblastí. Většinou jde sice o jména autorů těchto obrázků (to jde pak většinou o jejich rozličné výtvory, například uhlem malované postavy, kde je nutno se zaměřit na velké detailnosti), ale některé z nich mají výmluvný název, například oblast Cats nebo Nature. U každé oblasti je stanovena určitá obtížnost podle klíče easy - medium - hard, ale jde spíše o subjektivní pocit, protože každý se lépe orientuje v něčem jiném než někdo jiný. No a každá z oblastí sestává z několika levelů, tj. počet obrázků, na nichž budete rozdílnosti hledat. Tyto počty jsou ale velmi různé, nejčastěji jich je pět, ale narazíte i na oblast s 11 obrazy. Celkem dohromady je všech obrázků okolo 40, což je dobré číslo. Najít musíte pět rozdílů. Někdy jde skutečně jen o maličkosti, drobnosti, kterých si rozhodně nevšimnete hned, jindy narazíte na jednoduché, dost nápadné změny mezi originálem a přepracováním. Aby se rozdílnost označila, stačí na ni jen kliknout. Co je také důležité, že na splnění zadání nemáte celou věčnost ale určitý daný časový limit, do nějž se musíte vejít. V odměřování času také spočívá postupné zvyšování obtížnosti, jak se prokousáváte tím či oným tématem. Nejde tedy o to, že by jeden výjev byl těžší než jiný, ale o to, že na první jste měli mnohem více času než kolik jej máte k dispozici například na třetí, čtvrtý. Na každé téma můžete využít jednoho žolíka, který vám odhalí jeden rozdíl. Važte ovšem použití takové nápovědy velmi pečlivě, protože je skutečně pouze jen jedna.

I když by vám to třeba ze začátku nešlo, nemusíte věšet hlavu, protože jde i o zkušenost. Po pár chvílích hraní již budete na každém obrázku tušit riziková místa, na která je nutno se zaměřit, kde hledat zradu. Samozřejmě ale, že úplně bez postřehu to nepůjde nikdy. Co říci ke zpracování? Grafiku moc hodnotit nelze, protože jde jen o vyvedení menu a kurzoru myši, ale i tak je kvalitní. Doprovodná melodie je vcelku trapná, přivítal bych větší variabilitu, ale dá se vypnout i jinak než zároveň s reproduktory, aspoň že to. Skutečně důležitá je ale variabilita obrázků a ta je velká. Je jich tu docela spousta, takže než dokončíte všechny, pěkně se zapotíte. A nuda to skutečně není, to nakonec můžete vyzkoušet sami už teď, stačí si jen GS Inspectora stáhnout!

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Kleska | 18.06.05 v 15:38

Zdravim, proc mi to pred spustenim hlasi Rutime error? Cim to je? Neni to kv. tomu ze mam win ME? Thanx

Irandael | 17.06.05 v 17:20

miluju hry najdi rozdíly..nevite nekdo kde by mohly byt dalsi takovy hry?teda krome 5 SPOTS od tech mrzaku co delaj hry pro ICQ..


galerie

GS Inspector GS Inspector GS Inspector GS Inspector