recenze

Gridhunt

Gridhunt

Další hra s vesmírným námětem se přiřítila na naše monitory. Kdo by čekal akční arkádu, se spoustou výbuchu a nepřátel, je na omylu. Gridhunt by se dal nejlépe přirovnat ke stolní hře Lodě, akorát přenesena do vesmíru. U čeho se budete bavit více?
Jistě si vzpomenete na stolní hru Lodě, které jste tak rádi pařili se svými kamarády či rodinnými příslušníky. Rozmístili jste si lodě na čtvercovou hrací plochu a pak jste pomocí souřadnic hledali soupeřovy lodě. Vždy tu měla obrovskou roli náhoda, než jste se totiž strefili do nepřátelské lodě, mohlo uplynout i dobrých deset minut. Gridhunt tento koncept kopíruje, bohužel i s tou zdlouhavostí a značnou nahodilostí, ovšem v lecčems´původní hru vylepšuje. V čem konkrétně, to se dozvíte na následujících řádcích.

Tak za prvé, lodě už nejsou jen křížky na papíru, ale jsou pěkně graficky ztvárněny, a to rovnou ve třech variantách. Můžete si totiž zvolit, zdali to potáhnete za lidi, roboty či hmyzáky. Rozdíl mezi nimi je pouze ve vzhledu lodí; odolnost, útočnost a podobné statistiky mají úplně stejné. Vyberete si tedy jednu ze tří stran a všech pět lodí (každá z nich má jiný rozměr) rozmístíte na hrací plochu. To samé udělá i váš soupeř a poté se rozlosuje, kdo začne. Oproti stolní verzi můžete střílet až dvacetkrát, v závislosti na počtu vašich lodí. Je to pro urychlení hry, ovšem žádná výhra to není. Umístíte cíle, kde mají lodě střílet a poté musíte čekat i minutu na dokončení tahu. Poté až jede soupeř a ta sama procedura se opakuje. Hra je tak značně zdlouhavá a sama si strhává body z výsledného hodnocení. Jakmile zasáhnete loď, už není problém ji zničit, protože se dá lehce odtušit, kde asi bude zbytek lodi. Jakmile zničíte celou flotilu, vyhráváte. Ale počítejte s tím, že se vám to jen tak nepodaří, CPU je dítě štěstěny nebo prostě podvádí ale z 5 her jsem nevyhrál ani jednou. Naštěstí, pokud vám počítač jako soupeř nevyhovuje, stačí si pozvat kamaráda k počítači nebo na síť a můžete pařit ve dvou.

Grafika hry je lehce nadprůměrná, avšak plně dostačující. Lodě jsou pěkně vykresleny a portréty při výběru stran jsou nakresleny s umem. Zvuková stránka je na tom ještě lépe. Hudba neleze na nervy, částečně díky faktu, že každá strana má svůj hudební podtext. Pokud vás už nebaví kreslit na stohy papíru křížky, rozhodně si pořiďte tuto hru. Ačkoliv zdlouhavá, přesto velice kvalitní hra, u které se vám vrátí mnohé vzpomínky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

phanka

phanka | 05.04.15 v 14:10

nedaří se mi

Re@maX | 04.02.06 v 13:51

Hm,tak já jsem hrál dvakrát,oboje prohrál. Je to nuda


galerie

Gridhunt Gridhunt Gridhunt

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce