recenze

GoForGreen

GoForGreen

Pijete pivo? Hráli jste někdy už hru, ve které byly hlavní hrdinové pivní basy? Pokud ne, pak je na čase to změnit. Je tu hra principově podobná Tetrisu, obsahující mnohé změny a určitě se při ní nebudete nudit. Dá vám pořádně zabrat, to mi věřte. ;)
Občas se na netu objeví nějaká ta reklamní gameska. Ale málokdy se jedná o reklamu na pivo.;) Dnešní gameska je toho důkazem. Už na úvod musím říci, že se jedná o offline verzi hříčky, která se může hrát i online přímo na internetu. Ta offline je jen s tím rozdílem, že z ní nemůžete poslat své skóre do soutěže. Takže pokud chcete zkusit něco vyhrát, musíte přejít rovnou na domovskou stránku hry. ;)

Teď už se ale podíváme jak si stojí tato netradiční předělávka Tetrisu. Hra obsahuje jediný soubor. To je vždycky nejlepší, protože se člověk nemusí zdržovat hledáním instalačního či jiného spouštěcího souboru ve spleti jiných souborů ;). Po spuštění se dostanete hned na úvodní obrazovku, která není nijak dokonalá. Můžete si zde přečíst návod na hru, pak se podívat na pravidla pro soutěž a také rovnou jít na to. Když se rozhodnete pro tu poslední možnost, pak se přenesete do první úrovně. Před vámi je několik kostiček tvořených basami plnými piv. Jsou různě barevně odlišené a také shora padají postupně další basy. Vy máte za úkol pomocí šipek (obdobně jako u Tetrisu) padající basy barevně rozpoznat, :-) a poté je nějakým způsobem dostat k jiným stejně barevným basám. Nejlepší je je nějak připojit k těm basám, které jsou úplně v horní vrstvě. Musíte je prostě nějak napojit tak, aby byly spojeny minimálně tři stejné bas. Když se vám to povede, pak ty basy zmizí a uvolní tak potřebné místo ostatním.

Čím více jich jednou spojíte, tím lépe. Když jich hned spojíte pět, pak se vám shora spustí bonus v podobě betonového závaží a to po dopadu na vrstvu způsobí zmizení všech bas pod ním. Ještě ke všemu jednou za čas přibude další spodní vrstva a ty nad ní se tak posunou více nahoru. Nesmíte se horním okrajem první vrstvy dotknout pomyslné hranice nahoře. Jinak by totiž pro vás hra skončila a museli byste zkusit štěstí znovu. Jednou to ale tak určitě stejně dopadne, tak si z toho nic nedělejte. Musím říci, že dostat se do dalšího kola není nijak snadné. Trvá to notnou chvíli, však sami uvidíte. V pravém horním rohu vidíte vždy basu, která bude následující, takže se tím také můžete řídit. To by mělo k principu snad stačit...

Ještě jsem se nezmínil o tom, že celá hra je naprogramovaná ve Flashi. To je ale asi celkem logické, vždyť online hry už takové bývají. ;) Tentokrát se dokonce i potvrdil fakt, že flashovky mají kvalitní grafické zpracování. Vše je hezky namalované a propracované. Jen si musím postěžovat na nevalnou kvalitu a množství zvuků. No, ale pokud jste tak originální "pivní" hru ještě nehráli, určitě vám ji vřele doporučuji. A možná navíc něco vyhrajete...;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

vlasta | 18.02.10 v 21:42

Mám dotaz, proč nejde spustit hra goforgreen, hrávala jsem často, ale teď asi měsíc to nejde. Dík za odpověď


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce