recenze

GLBlocks

GLBlocks

Máte chuť na slušnou logovku? Pak neváhejte a stáhněte si GlBlocks. Je sice oděna v poněkud jednoduchém kabátě, leč jinak je to stavění kostiček stále docela zábava, mnohdy i dřina.
Předně je nutno podotknout, že neradno očekávat něco převratně originálního. Stručná charakteristika by vyprávěla o jakési další a možná i nekonečné mutaci tetrisu. K věci tedy. Do vaší „stavařské“ arény padá vždy po napojení předchozího útvaru nová část skládačky. Teď si asi říkáte, že to bude podobně nudné plahočení jako při klasickém tetrisu. Toť však chyba lávky.

Z pomyslného nebe se totiž nezadržitelně snášejí čtveřice různobarevných čtverečků, které se, stůj co stůj, chtějí hromadit a vyplnit váš životní prostor. Nezbývá tedy nic jiného, než napojit čtverce stejné barvy na sebe, přičemž minimální počet pro vyklizení prostoru je čtyři. Nemusíte si však lámat hlavu, zda-li jsou čtverce v rovině či nikoliv, stačí aby byly nějakým způsobem nalepeny na sebe a jejich následné zmizení je stejně jisté, jako že zítra vyjde slunce. Rovněž zde platí gravitační zákony, tudíž jistojistě nenastane to nemilá chvíle, kdy by kostky zůstaly viset ve vzduchu. S celým padajícím útvarem můžete také pohybovat, přesněji řečeno točit, kolem vlastní osy. Nutno také podotknouti, že každý čtvereček má uvnitř specifický symbol, a to červený kruh, zelený čtvereček, fialový křížek, světle modrý také křížek, tmavě modrý kolečko a žlutý pro změnu zase čtvereček. Význam či smysl těchto symbolů je však dle mého názoru pouze čistě dekorativní.

Za každé propojení vám naskakují body, ty nasbíráte také za klasický pohyb se součástkami, v pravém kraji obrazovky je rovněž vyobrazen nejlepší výsledek, který byl dosažen, což bývá položka často nenáviděná. Jak už je u bodových logovek zvykem, vidíte také následující část skládačky, ale to není opravdu žádná novinka. Hru lze spustit ve dvou modulech. Zajímavý je především ten druhý, při kterém se prostor pro stavění povážlivě naklání. Osoby s žaludečními potížemi, nechť se tomuto módu vyhnou, mohlo by to zle dopadnout jak pro ně, tak pro jejich počítač.

Pokud trpíte nedostatkem průměrných her, pak vás hra GLBlocks jistě zabaví více než na jedno odpoledne. Není to rozhodně špička, ale do podprůměru bych ji taky neřadil. Hudba je poněkud slabší, hezká pasáž na varhany zazní pouze ve chvíli vašeho skonu. Grafika je na druhou stranu na poněkud vyšší úrovní, což však může pozlobit starší grafické karty.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie