recenze

Ginger Blocks

Ginger Blocks

Stylizovat jednoduchou a chytlavou logickou hru do „sladkého“ herního prostředí? No proč ne. Ale stejně jako je obtížné odepřít si nějaký ten pamlsek, tak odtrhnout se od této hry nebude o moc lehčí. Toto skládání cukrovinek je velice návykové.
Pojďme se tedy blíže obeznámit a posléze vrhnout do tohoto „cukrového království“.

Na hrací plochu vám vnikají barevné kostky, jež mají představovat různé sladkosti na zdobení dortů. Postupnému zaplňování vymezeného území zabraňujete odstraňováním jednotlivých druhů laskomin stejné barvy, které svým spojením vytváří alespoň trojici. Za toto dostanete body a už se díváte kde pokračovat, neboť mezitím mohlo dojít k dalšímu navýšení. Získané body se odvíjí od množství zničených objektů. Čili čím větší byl počet zmizelých kostek, tím více máte bodů. V každé úrovni je určeno, kolik řádků vám vystoupí, než postoupíte dále. To může vést k taktizování s narůstáním opravdu podivných formací, jejichž likvidací získáte velkou sumičku. Na výběr máte ze dvou základních módů, které se, co do způsobu hraní, příliš neliší. Řádky vám mohou narůstat buďto z vrchu, anebo klasicky ze zdola. S postupem času se hra zrychluje, a tak dojde i na nějaké ty „bomby“ na usnadnění ve svízelných situacích.

Hra potřebuje trochu času, než dostane určitý spád a už nebude tak pomalá a jednoduchá. Pro zkušenější hráče to bude z počátku nejspíš frustrující.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Ginger Blocks Ginger Blocks