recenze

Gemstorm

Gemstorm

A je to tady! Konečně někdo udělal „Boulder Dashe“ trochu jinak! Mňamózní 3D grafika, v hlavní roli renderovaný míč, variabilní kamera, krásné levely plné drsných nástrah, motivace hrát a hlavně – je to prostě klasika v novém hávu!
Tak dneska si opravdu zahrajete s chutí, přátelé. Ale pouze v případě, pokud si stáhnete Gemstorma. U této hry jsem strávil nemalou část svého času, takže pokud jsem vás tímto začátken navnadil natolik, že už to nemůžete vydržet, přeskočte jednoduše tělo recenze, jděte dolů na download a hajdy do hry!

Boulder Dash je sousloví známé jako třeba Kanáské ostrovy pro milovníka dovolených. Panďuláček motající se s naší pomoci rozsáhlým labyrintem plným lákavých diamantů a méně lákavých nástrah určitě uvízl za nehty každému z nás. Jestli to bylo v roce 1984 nebo až dnes, tak to opravdu nehraje roli, neboť princip hry zůstal – díky své oblíbenosti – prakticky totožný ve všech variantách. To, co dnešní hru trochu odlišuje od zajetého průměru, je v první řadě kvalitní 3D grafika rozpohybovaná neviditelnou rukou Bila Gatese (pro nechápavé pomocí DirectX) a v řadě neposlední i hlavní hrdina. Tím dnes je pupíkatá renderovaná kulička. Ovládá se pohodově, s naší pomocí si to trajdáme od diamantíku (nebo že by to bylo přece jen něco jiného?) k diamantíku a snažíme se vyhnout bombám a dalším pohyblivým hajzlíkům. To, co vás kromě 3D grafiky plácne přes čočku, je určitě pohyblivá kamera. Ta se vznáší nad kuličkou a podle potřeby se nakloní tu sem, tu tam a pak zase zpátky. Určitě tím přispívá k pocitu neobyčejnosti této gamesky.

Nebudu dále zdržovat, čas je drahý, tedy – vzhůru do hry, pařánci, za lepší zítřky!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

jsiii | 02.05.06 v 22:37

Navíc ta potvůrka nejde odinstalovat...

jsiii | 02.05.06 v 22:35

Samotná hra vypadá moc pěkně, zbytek, jako menu a tak je naprosto příšerná kompilace barev a textur. Ale jde přeci jenom hlavně o tu hru. No, a právě to je ta škoda... je to moc rychlý, myslím nehratelně rychlý... nejspíš je to dělaný na komp toho autora... :-(

Venca | 19.02.06 v 18:17

Jeste mensi screenshot tam nesel dat? :o)


galerie

Gemstorm