recenze

Funki

Funki

Už z názvu dnešní logické hříčky je jasné, že se budete bavit, a to měrou vrchovatou! Dostaňte malé skřítky, ne nepodobným slavným Lemmings, do bezpečí, přes pláň plnou všudypřítomných nástrah a smrti.
Funki je, jak už jsem řekl, zábavnou logickou hrou, což je v poslední době vcelku nedostatkovým zbožím. Teď se ale nemusíte bát, že by jste se nudili. Titul toho má totiž hodně co nabídnout.

Vaším alter egem se stává podivný červený mužíček, nebo spíše chlupatá koule s rukama a nohama. Na vzhledu přece nezáleží, důležité je, cože vlastně náš hrdina umí a co musí udělat. Vy, v kůži svého převtělení, musíte přenášet potřebné pomůcky tak, abyste dostali všechny zachraňované potvůrky z jednoho konce mapy na druhý. Situace se vám ale značně komplikuje faktem, že vaši svěřenci umí chodit pouze dopředu, proto je musíte navigovat již zmiňovanými pomůckami, jejichž hlavní činností bude právě změna směru. Občas budete muset vhodně umisťovat žebříky přes propasti, či se budete muset přenášet do jiných světů pomocí teleportačních zařízení, které vám nesčetněkrát usnadní práci. Sice to vše vypadá jednoduše, což taky je, ale jen zpočátku. S přibývajícími úrovněmi se zvedá i obtížnost, a pokud jste v prvních misích mozek téměř nepoužívali, ke konci se vám bude kouřit z hlavy.

Graficky je na tom hra vcelku dobře, občas mi ale připadalo, že je hra na některých místech chudá. Zvuky jsou na tom taky vcelku dobře – neurazí, ale žádný zázrak nesmíte čekat. Suma sumárum je dnešní hra vysoce hratelnou a zábavnou logickou hříčkou, která vás chytne a nepustí. Berte všemi prsty, které vám zbývají...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

janice11

janice11 | 25.03.16 v 21:20

Možná stojí za vyzkoušení.


galerie

Funki Funki Funki Funki

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce