recenze

Fungi

Fungi

Český národ je posedlý houbařením. Mnozí z vás tak rozhodně ocení možnost zadovádět si s houbami i v počítačové hře. Nebudete je však pracně hledat v temných zákoutích lesa, čeká vás jejich logické přesunování. Do toho!
Houby různých barev neustále raší po herním poli a klovou své malebné kloboučky ze země. Co s nimi dělat, aby nezaplnily celou herní plochu? Přesunujte kousky stejného druhu k sobě, pokud jich spojíte alespoň pět, tak zmizí a získáte cenné bodíky. Přenášíte je pomocí šipek, kdy houbu entrem označíte a na vybraném místě zase entrem upustíte. Ovládání myší, které je z titulů podobného ražení obvyklé, je podstatně rychlejší. Autoři nám tak možná hru chtěli ztížit. A nutno dodat, že se jim to povedlo. Jak se jednoduchý herní princip může zkomplikovat, zjistíte už po několika okamžicích. Houby totiž raší čím dál rychleji a jejich přesun (a zároveň vyhýbání se dalším houbám) je velmi obtížný. Jak zábavné a hratelné!

Využít můžete hned dva herní módy. Buď hrajete, dokud se plocha nezaplní, nebo v time trialu procházíte jednotlivé časové úseky a sbíráte body. Herní pole je celkem rozmanité, zároveň ale přehledné. Kolem bublá voda, zvukový doprovod neruší. Prostě fajn. Fungi je vynikající kousek na odreagování, nemusíte být ani houbařem a určitě si ho užijete!

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

82 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 20.07.17 v 16:46

to by mohlo zabavit

PavelH

PavelH | 23.10.16 v 15:15

Dobrá hra.


galerie

Fungi Fungi Fungi