recenze

Fire vs Ice

Fire vs Ice

Klasika nad klasiky, jednoduchá nenáročná, ve dvou hráčích dokonce i zábavná. Leč bez jakékoli inovace a změny se jedná o pouhé přešlapování na místě.
Při hraní free her se setkáváme se určitě několikrát setkáme s takovými, které mají velmi podobný námět. Většinou se ale liší ve svém provedení, což je celkem přirozené, aby nedocházelo k nedobrovolné záměně s konkurenčním produktem. Neznám autora, který by mohl mít radost z toho, že počin, nad kterým strávil svůj čas, si pak zamění hráč s počinem špinavé konkurence, která to všechno odbyla. Bohužel, zjistil jsem, že i tací jsou mezi námi. Anebo jde spíš o to, že tahle hra se zdá být už tolik kultovní, že jakékoli změny by jí uškodily jako změna receptu Coca Coly? Tohle už by byl ale případ naprosto extrémního zpátečnictví.

Nepochybuji o tom, že jste nějakou hru, která je velmi podobná (ne-li úplně stejná) jako Fire Ice hráli. V krátkosti, hrací pole, dvě natahující se nitě, které se nesmějí střetnout a ani dotknout okraje hrací plochy. Už víte, o čem je řeč? Pro svou hardwarovou nenáročnost a relativní oblibu už takové hry známě z dob počítačové prehistorie, to by ale tolik nevadilo, pokud by za tu dobu prošly určitým vývojem, což se v tomto případě rozhodně nestalo.

A co vám tedy Fire Ice konkrétně nabízí? Nabídka bohužel není nijak bohatá. Vlastně máte na výběr jen ze dvou možností. Tou první je hra proti počítači. Druhou možnost pro vás představuje hra pro dva hráče. Nevím, nakolik budete vyžívat hru proti počítači, protože zde stačí jeden jediný přihlouplý fígl a víte, jak počítač dostat do úzkých. Pak už samozřejmě hra přichází o jakékoli kouzlo a začíná být těžce nudná. Pokud tedy máte někoho, kdo s vámi bude ochotně hrát, určitě využijte raději tuto možnost. Zde je aspoň šance, že se trochu pobavíte. Když jsem mluvil o tom, že od dob prehistorických tahle hra neprochází žádným vývojem, je jasné, že se to dotkne především grafiky. Jenže, jako grafiku byste čekali když se jedná jen o dvě nitě (klasicky červenou a modrou) a černou plochu?

Možná si řeknete, nuže dobrá, alespoň nějaká hudba by se hodila. Ano, máte pravdu. Ale zároveň také smůlu, protože ani na tu se autoři nezmohli. Už je vám asi jasné, že před sebou máme výtvor, který by mohl být úspěšný před 10, 15 lety. Ale dnes?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce