recenze

FIG (Floating island game)

FIG (Floating island game)

Vsadím se, že Robinson Crusoe a ani Ztraceni by na tomto ostrově žít nechtěli. Je plný nebezpečí, hádanek a interaktivních věcí, které budete muset správně a včas použít, aby váš průchod proběhl hladce. Na tuto hru jsem se dlouho těšil a konečně i vy můžete zjistit, kdo přežije.
Jestliže rádi přemýšlíte a mezi vaše oblíbené hry patřili legendární Lemmings, touto gameskou budete jistě nadšeni.

Malý mužíček v zeleném tričku, který je rozumu prostého a není schopen se sám vypořádat s jakoukoli překážkou. Jde jednoduše tak, kam ho nohy nesou. Naneštěstí pro něj jsou zdejší prostředí plná všemožných záludností a pakliže se má vůbec někdy dostat zpátky domů, bude potřebovat vaši pomoc. V samotné hře si nejprve zvolíte jednu z dostupných úrovní, které jsou označeny podle obtížnosti určitým počtem hvězdiček, a začínáte. Vašim úkolem je dopravit panáčka k praporku, jež je umístěn zpravidla na opačném konci ostrova. Každé prostředí budete muset nejprve pečlivě prozkoumat, abyste zjistili, které prvky jsou zde aktivní a co vůbec dělají. Pak už je jen stačí ve správný čas a správném pořadí aktivovat, použít, přenést…prostě udělat s nimi to, co je nutné k tomu, aby váš svěřenec sebral zlatou hvězdičku a neskončil na dně propasti, ve chřtánu masožravky, nebo rozmáznutý na pozadí obřího monstra. Ale ne všechny interaktivní objekty vám pomohou. Spíše naopak. Některé totiž naprosto cíleně slouží ke zkáze a opakování levelu. Najít tedy to pravé řešení bude chvíli trvat.

Zajímavá a neobvyklá hra je navíc v pěkné grafice a ozvučena přijemnou hudbou. Tak vám přeji hezkou zábavu a pevné nervy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

PavelH

PavelH | 21.08.16 v 01:36

Pěkná hra.


galerie

FIG (Floating island game) FIG (Floating island game) FIG (Floating island game) FIG (Floating island game)