recenze

Feeding Frenzy

Feeding Frenzy

Kdysi jsem měl akvárko, v něm ryby, ale ty mi dávno pošly. Teď je mám zpátky, a pěkně masožravé! I když je gameska pouze shareware, myslím, že za vyzkoušení rozhodně nic nedáte. ;) Levelů je totiž připraveno dostatek.
Feeding Frenzy od poměrně profláklých Sprout games, kteří vsadili na podobně profláknutý koncept moře plného vzájemně se požírajících rybiček, přes které se musíte doslova prokousat na špičku potravního řetězce. A že je to dlouhá cesta.

Aby tvůrci na čtyřicet levelů dlouhé výpravě zabránili stereotypu, okořenili nám mořské dno opravdu slušným výběrem v rybím jídelníčku, různých zákeřností, bonusů apod. Strašit vás budou medúzy, škeble, nášlapné (resp. náplavné) miny, „otrávené“ ryby, ale i havěť jako žraloci a kosatky. Naštěstí narazíte na stejné množství vychytávek, které si časem musí objevit každý sám. Střídá se i šest mořských pozadí v různě laděných tónech. Celá hříčka se ovládá myší (pozor na nízkou senzitivitu), a to velice pohodlně. Kromě hlavní kampaně je tady ještě jeden menší mód – time attack – ale jelikož máte na bezplatné hraní právě tu jednu hodinu, rychle na něj zapomeňte a raději se vrhněte dobývat potravní řetězec.

Po audiovizuální stránce se jedná o velice solidně odvedenou práci, což je dnes pohříchu jedna z hlavních bariér, které dělí sharewarovky od freewarovek. Skoro všechny rybky jsou krásně animované, pozadí barevná jako v korálovém útesu a při tom všem vás doprovází klidná hudba, kterou po pár levelech vystřídá podobně příjemná záležitost. Hra svou grafikou jistě k monitoru přivábí vaše syny/dcerky, popř. brášky/sestry v předškolním věku, ale obtížnost v hlubším moři nemálo z nich rozhodí. Tahle hra dětsky opravdu jen vypadá.

To všechno by bylo moc krásné, kdyby se nejednalo pouze o trial verzi v podobě hodinové ochutnávky. Na druhou stranu zase není během této doby problém prokousat se do poloviny vaší rybí kariéry, i dál.
Vyvstává tady otázka, zda pány polo-amatérské vývojáře podpořit, zaplatit či nezaplatit… Koneckonců, autoři se evidentně snažili, tak proč se jim pár dolárky neodměnit. Je tady několik podobně zaměřených titulů a zadarmo, ale Sprout games na první pohled zaujmou svou vizuální stránkou a na rozdíl od mnohé konkurence je zde zcela zřetelně poznat, kterou rybu si můžete dovolit schramstnout a kterou už ne. Doporučuju stáhnout, zvláště pokud máte práh začínajícího stereotypu dál než ostatní.

Mimochodem ti, kteří dokáží nějak šikovně obejít hrozbu trialu, nechť si k hodnocení přičtou pár bodíků k dobru. :-)

TATO HRA BYLA ODEBRÁNA

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Marian | 03.06.07 v 20:01

Tady se přímo hry nespouští, ale stahují a instalují. Klikni na ikonku 8.90 MB a pak na download.

Shireen | 03.06.07 v 17:36

Jak se tady ty hry spouští?

Elo | 14.06.06 v 17:04

Dobra pekna a celkom navykova hra.Mam 1 aj 2 plne verzia. :-)

joran | 21.05.06 v 17:41

Mužete mi prosím někdo poradit jak to udelat abych nebyl omezen hodinovou verzi? Nebo pripadne kde sehnat crack? Diky moc!

mylko | 03.12.05 v 16:12

feeding frenzy je uplna paradicka... tiez mam plnu (cracknutu...) verziu a obcas si ju prejdem len tak, zase az take dlhe to predsa len nie je

ZR889 | 03.12.05 v 12:23

Je to dost návyková hra, ale bohužel po čase hooodně stereotypní. (mám plnou verzi)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce