recenze

Fairy Prince

Fairy Prince

Fairy Prince je dlouho očekávaná a překrásně ručně pixel po pixelu malovaná logická hra, která se zúčastnila Letní vývojářské soutěže Velkýho Chytráka. Ponořte se nyní s námi do nového pohádkového světa a vězte, že vám tato logická pařba dá hodně zabrat!
V této hře se dostanete s jedním panáčkem na velké herní pole. Panáček má za úkol vždy dojít na konec úrovně pomocí přepínání několika tlačítek, posouvání kostek a také správné rychlé úvahy. Abyste se totiž dostali dál, musíte leckdy najít zelenou žábu a zeptat se jí na záhadnou otázku. Když správně odpovíte – otevřou se vám dveře a můžete pokračovat dál. Pokud odpovíte špatně – celá místnost se restartuje. Jednoduchý princip, není-liž pravda?

V příběhu jde o to, že se probudíte v zemi kouzelných víl a nevíte co se stalo a ani proč tam vlastně jste. Jediným vaším pomocníkem je jakýsi mužík, který vám během hry radí na těžších místech a je to vlastně právě on, s kým projdete základním tutoriálem a seznámíte se tak se základy hry.

Úrovně se dělí na ty lehké a pak samozřejmě i na ty velice těžké. Není jednoduché projít všechny levely naráz a proto musíte leckdy zuřivě přemýšlet nad několika možnostmi. Protože herní plocha je často nepřehledná, pomůže vám k tomu zvláštní pohled vidění na celé pole. Pomocí pravého tlačítka myši si zobrazíte plochu tak, abyste dobře viděli a opětovným stisknutím uvidíte, kde se nacházejí speciální interaktivní hlavní objekty.

Pixelart hře sluší a nutno podotknout, že je za tím jistě spousta práce. Když vezmete v potaz, že každý pohyb a každá věc musela být pixel po pixelu vykreslena – zní to až neuvěřitelně, že to autor za dva měsíce stihnul. Hudba a zvuky ke hře padnou a dále vůči hratelnosti nemám žádné výhrady.

Hře nelze téměř nic vytknout, má atraktivní prostředí a pro ty, kteří mají rádi logické hry to bude lahoda. Naopak pro ty, co si libují ve 3D a komerční scéně, těm bude připadat, že tato hra je o ničem a že jsou mnohem lepší hry.

Na konec chci upozornit, že tato recenze nemá vůbec žádný vliv na finální hodnocení her v soutěži od porotců.

stáhnout hru
fiolax

autor
/ fiolax

Skóre

78 %

podobné renceze


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Fairy Prince Fairy Prince Fairy Prince

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce