recenze

DUOtris

DUOtris

Dá se i v zaběhlých a proslulých herních legendách jako je Tetris užít nových originálních prvků? Vývojáři se o to často marně pokouší, ale v tomto případě slavili opravdový úspěch. DUOtris přináší avantgardu a výtečné nápady.
Tvůrci z týmu Binaryzoo jsou známí svým nekonvenčním přístupem k herní produkci. Jejich tituly kromě neotřelých nápadů poskytují také velice interesantní grafiku, kterou ocení hlavně jedinci s divočejším pohledem na svět. Posuďte sami z dvou gamesek, jež u nás toto mladé studio představilo - Mono a DUO. Pokud vás tyto dva tituly oslovily, pak máte otevřenou cestu k tomu dnešnímu, tentokrát ze světa Tetrisu.

Jediné, co z léty prověřeného principu zůstalo, je spousta kostek a jejich odbourávání. Odpadly různé padající obrazce, přibyly bonusy, barvy a hlavně DVĚ herní pole. Ano, čtete dobře – hrajete na dvou stranách zároveň. Současně ovládat obě plochy je velmi složité a vyžaduje to velkou dávku koordinace. Kostičky totiž dopadají protichůdně a vymyslet nejlepší kombinaci, tak aby se minimálně tři kostky vedle sebe vyrušily, je často velmi obtížné. Mezerníkem lze barvu padajících krychliček vzájemně vyměnit, což často zachrání ošemetnou situaci. Příjemným zpestřením jsou i bonusy obsažené v některých čtverečkách. Jejich popis naleznete v instrukcích přímo ve hře, některé jsou dobré, jiné zase horší. Na vše však zajisté přijdete sami. Hratelnost díky nim závratně roste. Připočtěme online highscore a máme zábavu na delší dobu.

Co dodat ke grafickému zpracování? Podívejte se na přiložené screenshoty. Již první pohled na ně jistě mnohé z vás upoutá. Barvy se také skvěle mixují. Povedená hudba umocňuje blažený dojem. Pro fanoušky logických titulů je tak stáhnutí DUOtris prakticky povinnost, ostatním ale také stojí za zkoušku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

DUOtris DUOtris DUOtris DUOtris